Свинячий лагман – це популярний азіатське блюдо, яке дуже схоже на класичний “макаронний суп”, але має свій особливий, неповторний смак.
Інгредієнти
Свинина – 500 г Іноді використовується яловичина і баранина | |
Картопля – 2 шт (середніх) | |
Вермішель (або локшина) – 200 г В оригінальному рецепті – власного приготування | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт (середня) | |
Солодкий перець – 1 шт (середня) | |
Морква – 2 шт (середні) | |
Помідор – 2 шт (середні) Можна використовувати томатну пасту – 4 столові ложки | |
Редис – 2 шт (середні) | |
Часник – 1 зубчик (середній) | |
Зелень – за смаком цибуля Зелена, кріп, базилік – на свій смак | |
Зіра – щіпка | |
Сіль – за смаком | |
Олія – за смаком Оливкова або соняшникова |
Азіатська кухня часто здається дикою і дивною, але це, скоріше, старі предрасудки. Свинячий лагман – це дуже распостраненное блюдо в Східній Азії, яка під силу зробити кожному. Воно походить на дуже-дуже наваристий “полусуп” з локшиною. Знайомий і водночас незвично солодкуватий смак страви надає йому статус страви на столі. Підходить як для свят, так і для звичайної вечері або обіду в колі сім’ї.
Покроковий рецепт
Товстостінну каструлю (я використовую гусятницю, можна казан) розігріти. М’ясо промити, порізати невеликими шматочками. Викласти м’ясо в каструлю, полити олією, посолити і перемішати. Прикрити кришкою, залишити на середньому вогні 25-30 хвилин.
Порізати овочі. Цибуля – невеликими півкільцями, моркву, перець, редис – невеликими шматочками. З помідорів треба зняти шкірку. Для цього обережно опустити їх на 5-7 секунд до киплячу воду. Після цього шкірка зніметься легко. Помідори порізати середніми кубиками. Всі овочі поступово вводити до м’яса під час першого кроку, помішуючи.
Для додання незабутнього аромату стравам, потовкти зіру і додати її в каструлю. Так само можна застосувати свої улюблені приправи. До цієї страви підійде практично всі – я додавав трохи кориці і сушений базилік, можна залишити тільки зір, смак не зіпсується. Залити суп окропом так, щоб закривало м’ясо і овочі мінімум. Чим більше окропу – тим більш рідким вийде суп. Тримати на маленькому вогні з закритою кришкою приблизно 40 хвилин.
Зварити локшину. Для цього в подсоленый окріп опустити, не ламаючи, макарони і потихеньку їх помішувати. коли вони повністю підуть під воду, продовжувати акуратно заважати. Варити не більше 10 хвилин! Злити воду з допомогою друшляка, остудити локшину під холодною водою. Це необхідно для того, щоб макарони не злиплися. Також варто додати до них рослинне масло і перемішати.
Сиру картоплю очистити і нарізати невеликими шматочками, після третього кроку додати до бульйону. Зелень порізати, частина, також, відразу в суп, частина – для прикраси порції. Варити ще 10-15 хвилин.
Я перелив суп в каструлю з середніми стінками, бо переборщив з водою.
У глибоку тарілку викласти локшину, яку можна попередньо розігріти. Зверху налити суп і посипати зеленню. Подавати гарячим. Приємного апетиту!