Лаваш в домашніх умовах (тісто)

Лаваш в домашніх умовах (тісто) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готову корж зберігати під рушником, щоб вона не підсихали і можна було легко надати форму.

Інгредієнти

Борошно – 175 г
Гаряча вода – 100 мл
Рослинне масло – 1 ч. л.
Сіль – 1/3 ч. л.

Як приготувати Лаваш в домашніх умовах (тісто)

Дуже легкий і швидкий рецепт. Незважаючи на те, що до складу лаваша входить тільки 4 інгредієнта, він виходить дивовижний.

В лаваш добре загортати різноманітні салати олів’є, корейську моркву, моркву з сиром і часником і т. д. Виходить дуже смачна закуска.

Покроковий рецепт

Просіваємо борошно в миску. Додаємо у воду сіль і масло. Перемішуємо і з’єднуємо з борошном.

Замішуємо тісто. Воно виходить пластичним і не прилипає до рук.

Формуємо з тіста кульку і відправляємо в поліетиленовий пакет або харчову плівку.



Через півгодини виймаємо тісто і формуємо гойдалку. Поділяємо її на 5 частин. Формуємо кульки і відправляємо в пакет.



Через 15 хв. Дістаємо одну кульку. Руками надаємо форму млинця. Потім розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. Краї повинні бути трохи тонше середини тіста, щоб добре пропектися.

Важливо пам’ятати, що, коли готуємо одну корж для запікання, інші повинні знаходитися під плівкою.


Кладемо на розігріту сковорідку і чекаємо, поки підсушитися один бік, потім перевертаємо.

Готовий лаваш перекладаємо на тарілку і накриваємо рушником.