.

Інгредієнти
| Лазанья – 9 листів | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Морква – 1 шт. | |
| Часник – 2-3 зубчики | |
| Фарш – 0,5 кг (свиноговяжий) | |
| Помідори – 0,5 кг | |
| Кетчуп – 3 ст. л. | |
| Молоко – 0,5 л | |
| Вершкове масло – 50 г | |
| Борошно – 50 г | |
| Сир твердий – 150 г | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком |
Покроковий рецепт

Морква, часник, цибулю почистити, дрібно покришити.

Помідори очистити від шкірки, подрібнити у блендері (можна натерти на тертці).

Обсмажити на олії цибулю до прозорості. Потім додати моркву. Смажити 5 хвилин.

Потім додати фарш. Тушкувати близько 20 хвилин (до готовності).

Додати помідори і кетчуп. Тушкувати ще 5 хвилин.

Приготувати соус “Бешамель”:
Розтопити масло.

Додати борошно, добре перемішати, пасерувати. Потім тонкою цівкою влити молоко.

Довести до кипіння і варити, постійно помішуючи (щоб не утворилися грудочки) до тих пір, поки соус не досягне консистенції сметани. Соус посолити, можна приправити спеціями за своїм бажанням. Підготувати сир, натерти його.

У форму для запікання викласти листи лазаньї трохи внахлест. (Я свої відварювала 3 хвилини. Прочитайте інструкцію по їх приготуванню, т. к. деякі вимагає попередньої варіння, деякі – ні).

На аркуші викласти м’ясний соус.

Потім соус “Бешамель”. А потім шар сиру.

Накрити листами лазаньї і повторити процес.

Закрити кришкою і поставити запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Після…форму вийняти, зняти кришку і поставити запікатися вже без кришки ще хвилин 10. Готову лазанью дістати, розрізати. Подавати порційно.
Приємного апетиту!
