Лазанья Болоньєзе з фаршем

Лазанья Болоньєзе з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготовка начинки: нарізати дрібно цибулю, обсмажити. До цибулі додати фарш, посолити, поперчити. Обсмажувати до тих пір, поки не піде основна волога. Нарізати дрібно помідори, додати до фаршу разом з томатною пастою і спеціями. Добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 5-7 хвилин.

Соус Бешамель: у каструлі розтопити вершкове масло і вмішати в нього борошно. Потім влити молоко, додати сіль, перець, сухі трави. Помішуючи довести до кипіння. Соус готовий!


Формування страви: дно прямокутної форми змастити олією і викласти на нього три макаронних листа в ряд, щільно один до одного. Листи змастити соусом Бешамель, потім викласти шар фаршу і трохи посипати сиром. Далі покласти другий шар листів, змастити соусом, викласти фарш, посипати сиром.

Викласти останній шар листів, рясно полити соусом Бешамель і рясно посипати сиром. Поставити блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.


Дістати страву з духовки, накрити фольгою і дати постояти близько півгодини, щоб лазіння була більш м’яка.