Лечо з баклажанами

Лечо з баклажанами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Лечо з баклажанами

Інгредієнти, необхідні для страви:
Баклажан 2 штуки ( 3 невеликих);
Цибуля ріпчаста 2 штуки або 1 велика цибулина;
Помідор 1 кг;
Часник пару зубчиків;
Болгарський перець 2 великих або 3 маленьких;
Олія соняшникова 100 мм.;
Посолити і поперчити.
Якщо задумали закрити в банках лечо на зиму, але не хочете повторювати традиційні рецепти, спробуйте варіант з баклажанами. В Угорщині таку закуску дуже люблять і обов’язково подають до столу при кожному святі.
Приготування:
Перець очищають від внутрішніх мембран, на яких зосереджені насіння, м’якоть ріжуть великими квадратиками. Половину підготовлених помідорів ріжуть часточками, з решти плодів вичавлюють сік. Цибулю шаткують. Баклажани без шкірки звільняють рубають кубиками, які обсмажують помірній кількості олії. Через 10 хвилин до них відправляють цибулю і смажать протягом ще 10 хвилин, періодично розмішуючи овочеву масу. Наступним додають перець, а коли він розм’якшиться, зменшують вогонь, викладають помідорну м’якоть, вносять подрібнену спеціальним пресом часник, все перемішують і тушкують під кришкою. Через 15 хвилин вливають томатний сік, продовжують тушкувати до повної готовності всіх інгредієнтів. Після цього лечо розкладають по стерильним банкам і закочують їх металевими кришками.