Що робити, якщо хочеться картопляних драніков, але немає часу на їх приготування? Приготувати ліниві деруни. За смаком вони очно такі ж, як звичайні деруни, але готуються набагато швидше.
Інгредієнти
Картопля – 5 шт. | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Рослинне масло – для смаження | |
Часник – 2 зубчики |
Склад інгредієнтів для цього блюда не відрізняється від рецепту картопляних драніков. Відмінність у способі готування. Натертий картоплю обсмажується відразу всією масою, в результаті виходить одна коржик. Не потрібно робити окремі маленькі коржики. Це набагато прискорює процес приготування, а смак виходить нітрохи не гірше. До того ж, таке блюдо відмінно підійде як гарнір до м’ясних котлеткам або запеченим курячих гомілок.
Покроковий рецепт
Бульби картоплі почистити від шкірки і промити під проточною водою.
Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під струменем холодної проточної води.
Додати сіль, перець і спеції за смаком. Покласти чавлений часник.
Куряче яйце збовтати виделкою в окремій посудині і влити в картопляну масу.
Всипати борошно і ретельно перемішати.
У сковороду влити олію і розігріти. Щоб картопля не пригоріла, не треба жаліти масло, рекомендується використовувати 5-6 ст. л. на обсмажування коржі з одного боку. Викласти картопляну масу і розрівняти. Коли корж засмажиться з одного боку, перевернути великою лопаткою. Якщо діаметр сковороди великий, можуть виникнути труднощі. У цьому випадку можна перевернути корж частинами.
Така коржик – відмінний гарнір до котлет. Її також можна їсти як окрему страву – дуже смачно.