Тим, кому найбільше подобаються вишукані і легкі десерти, обов’язково сподобається рецепт грейпфрутового десертної страви з грушею і меренгою.
Інгредієнти
конфітюр журавлинний – 3 ст. ложки | |
грейпфрути рожеві великі – 5 штук | |
пудра цукрова – 65 г | |
сирий білок яєчний – 2 штуки | |
м’яке масло вершкове солодке – 15 г | |
соковита груша велика – 1 штука |
Тим, кому найбільше подобаються вишукані і легкі десерти, обов’язково сподобається рецепт грейпфрутового десертної страви з грушею і меренгою.
Покроковий рецепт
Розділити на половинки два промитих грейпфрута, потім дуже акуратно вийняти м’якоть так, щоб не була пошкоджена шкірка. Після цього віджати сік з очищеної м’якоті, що ж стосується решти грейпфрутів, то їх необхідно спочатку почистити, потім розділити на часточки, які, в свою чергу, слід очистити від напівпрозорих плівок.
Дрібними кубиками нарізати промиту грушу, перекласти подрібнений фрукт в сотейник, в якому раніше було розігріте масло, додати м’якоть грейпфрутів і конфітюр. Прогріти фруктову суміш при постійному помішуванні на помірному вогні хвилини три, перекласти її рівними порціями половинки грейпфрута, очищені від м’якоті.
В окремому посуді до міцних і щільних піків збити з цукровою пудрою охолоджені яєчні білки, викласти збиту білкову масу на фруктову начинку. Ззапекать п’ять хвилин в гарячій духовці, прогрітій до 150 градусів.
Приготовлені грейпфрутовий десерти з грушею і меренгою подавати відразу до столу.