1. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати четвертинками. Обсмажте на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
2. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Ми будемо використовувати сік половинки лимона.
3. Додайте рис і обсмажте разом з цибулею до придбання напівпрозорості. Почніть вливати по трохи гарячий бульйон. Це дуже важливо – бульйон весь час повинен бути гарячим. Підливати бульйон у міру вбирання в рис. Кількість бульйону вказано приблизний – може знадобитися більше або менше в залежності від сорту рису. Постійно слідкуйте за рисом, щоб він не пригорів.
4. Коли рис буде практичним готовий додайте цедру лимона, влийте сік, посоліть і влийте вино. Зазвичай використовують сухе вино, але оскільки у нас різотто з лимоном, то якщо використовувати його, рис вийде дуже кислим. Тому я беру напівсолодке. Потушкуйте ще 2-4 хвилин.
5. Вимкніть вогонь і всипте тертий пармезан. Добре перемішайте і відразу подавайте. Можна зверху ще присипати пармезаном для краси.
6. Подайте лимонне різотто з білим вином, яке залишилося після приготування.