Лимонні кекси з маскарпоне

Лимонні кекси з маскарпоне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку приготуємо тісто.
3 курячих яйця збити за допомогою виделки з 150 г цукру піску.

Лимон гарненько промити, зняти цедру (білу частину краще не брати, так як вона може гірчити). Вичавити 2 чайні ложки лимонного соку. Додати до яєць з цукром лимонну цедру і сік лимона.

Потім в тісто додати 1 чайну ложку розпушувача (або 1 чайну ложку гашеного соди) і 150 г просіяного борошна вищого сорту, перемішати. Якщо необхідно додати ще 50 г просіяного борошна. Консистенція тіста повинна бути як рідка сметана. Відкласти готове тісто в сторону.

Тепер приготуємо крем з сиру маскарпоне.
2 курячих яйця збити з 50 г цукру піску (можна за допомогою міксера, близько 3-х хвилин, так швидше). Потім додати 150 г сиру маскарпоне і гарненько все перемішати виделкою.

Дістати форми, викласти по 2 столові ложки лимонного тіста в кожну. (Якщо форми силіконові, змащувати їх не треба, якщо форми залізні – змастіть їх маслом).

Потім зверху на тісто викласти крем з маскарпоне. Поставити випікатися лимонні кекси у вже розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин або до готовності кексів. Готовність випічки можна перевірити зубочисткою або сірником. Увіткнути сірник в центр кексу і витягнути її. Якщо сірник суха – кекс готовий. Якщо на сірнику є тісто – продовжуйте випікати лимонний кекс ще 5-7 хвилин.

Витягнути силіконову форму з готової випічкою з духовки. Спочатку кекси остудити у формі, а потім вийняти. Готові лимонні кекси посипати зверху цукровою пудрою.
Приємного чаювання!