Пропоную черговий пиріг з полуничним наповнювачем.
Інгредієнти
Для основи: | |
Печиво – 350 г (у мене жовтневе) | |
Мигдальні горіхи – 50 г (мелений) | |
Вершкове масло – 90-100 г | |
Для начинки: | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Цукор – 100 г | |
Борошно – 3 столові ложки (без гірки) | |
Молоко – 200 мл | |
Сир – 250 г (Рікота) | |
Лимон – цедра 1 лимона | |
Сік лимона – 1 столова ложка |
Непоказний на вигляд пиріг відкриє вам приголомшливий смак і аромат! По зимі і по нашій погоді – приголомшливо! Основою крему може служити сир рікотта, маскарпоне або сир, протертий через сито. Варто додати трохи лимонного соку і цедри і…пиріг з сиром набуває чарівний аромат!
Основою пирога в даному рецепті печиво з мигдальною борошном, що може бути простіше? Перемолоти печиво в блендері, додати молотового мигдалю і розтопленого масла. Піч основу в даному рецепті не потрібно. В якості основи, так само, ви можете приготувати пісочне тісто або солодке рубане. У цьому випадку основу треба випікати протягом 15-20 хвилин, так як рідка начинка. В начинку можна додати мелених горіхів чи ягід. Буде дуже смачно, спробуйте! Удачі на кухні!
Покроковий рецепт
1 куряче яйце змішати з 100 г цукрового піску, розтерти дочиста.
Додати 3 столові ложки просіяного борошна, добре перемішати.
Закип’ятити 200 мл молока. Тонкою цівкою в жовткову масу влити гаряче молоко, перемішати.
Поставити суміш на слабкий вогонь, варити до загустіння. У нас вийшов заварний крем.
У остиглий заварний крем додати сир рікотта (250 г або 1 баночка). Гарненько все перемішати виделкою до однорідної маси.
Натерти лимонну цедру, додати до суміші (намагайтеся натирати саме цедру лимона, бо як біла частина може гірчити і псувати смак пирога). Трохи додати лимонного соку, 1 столової ложки цілком буде достатньо для отримання лимонного аромату. Все перемішати.
Приготувати основу для пирога з печива. 350 г печива перемолоти ступкою або в комбайні (можна блендером). Пересипати печиво в глибоку чашу, додати 50 г меленого мигдалю і перемішати. Якщо ви не плануєте класти мигдаль, збільште кількість печива. Вилити на основу приготовлену начинку, розрівняти. Розтопіть 90-100 г вершкового масла, влийте в суміш з печива. Суміш повинна зволожити. Якщо крихти злипаються в грудочку, масла достатньо. Перекласти суміш з печеней в вогнетривке блюдо (форму для випічки). Змащувати форму не потрібно, так як тісто містить олію. Хоча, якщо ви плануєте пиріг з форми діставати, виріжте з пергаментного паперу копію дна своєї форми і постеліть його під «тісто».
Вилити на основу приготовлену начинку, розрівняти. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (близько 25-30 хвилин). Пиріг з печива готовий! Подавати пиріг із заварним кремом і сиром до столу. Приємного чаювання!