Лимонний торт «Жираф» з сирним кремом

Лимонний торт «Жираф» з сирним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуйте крем. Збийте разом яйця, цукор і лимонний сік. Поставте суміш на плиту і, постійно помішуючи, варіть до загустіння близько 10 хвилин. Зніміть з вогню, процідіть через сито, щоб видалити згустки. Додайте лимонну цедру і вершкове масло. Збийте до отримання однорідної маси, потім додайте пропущений через сито сир. Крем готовий.

Приготуйте лимонний бісквіт. Просіяне борошно змішати з 1 / 4 склянки цукру, відкласти в сторону.
Яєчні жовтки збити в міксері з 1/ 2 частиною цукру (близько 5 хвилин), маса повинна вийде пухнастою і густий. Додати лимонний сік і цедру лимона.

Потім додати борошно змішане з цукром, перемішати, відкласти в сторону. В іншому посуді збити міксером до білого білки. Додати вершки для збивання для пишноти тіста, збити. Поступово додати решту 1 / 4 стакан, збити до білого. Акуратно змішати 1–ю і 2-ю суміші в однорідну масу.

Форму вистелити пергаментним папером, вилийте 1/2 тіста і випікайте 15-17 хвилин при температурі 180 -200 С. Те ж саме виконайте з 2-ою половиною тіста. Коржам дайте охолонути не менше 1 години, а потім збирати торт.

Лимонна сирна глазур. Збити в міксері масло, вершковий сир, ваніль, збиті вершки (2-3 хвилини). Поступово додати цукрову пудру, збивати до тих пір, поки маса не загусне.

Збірка торта. На блюдо викладіть один корж, змастіть його лимонним сирним кремом (половиною) і викладіть вершкову глазур.

Зверху накрийте другим коржем. Змастіть верхівку торта і боки кремом і глазур’ю. Прикрасьте торт на свій розсуд ягодами і шоколадними фігурками.

До подачі до столу торт зберігайте в прохолодному місці.
Веселого дитячого свята та приємного чаювання!