Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі

Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви досі вважаєте, що курник – це пиріг з курки? Тоді ми покажемо і розповімо Вам про нього все. Курник – це традиційний пиріг російської кухні, який було прийнято готувати на урочисті заходи, тому він і вважався святковим блюдом або навіть царським. Готували цей святковий пиріг з різними начинками – з м’яса, риби, грибок, капусти, часто в курник додавали яйця і щавель. Тісто для пирога кожна господиня готувала за своїм особливим рецептом, це могло бути тісто здобне, пісочне, листкове, але в одному всі господині були єдині – випічка повинна бути високою і пишною. Чомусь курник нагадував козачий курінь, тому його так і прозвали. Існує безліч рецептів цього ситного і смачного пирога – курник царський, курник святковий, курник скоростиглий або ледачий і багато-багато інших. Головна відмінність ледачого курника від пирога царського полягає в тому, що для ледачого не випікаються млинці для прошарку, начинка викладається єдиним шаром. Тоді як в царському курнике формуються шари з млинчиків, за рахунок них пиріг і виходить високим, царським. І якщо у вас недостатньо для приготування царського пирога, є можливість “на швидку руку” приготувати курник не менш смачний, хоч і лінивий.

Покроковий рецепт