Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі

Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування курника ледачого потрібні такі продукти.

Підготовку до випічки пирога почнемо з приготування тіста. У спеціальну мисочку виллємо кефір, розіб’ємо яйце. Суміш ретельно зіб’ємо віночком.

У чашку викладемо соду харчову, заллємо її окропом. У суміш кефіру з яйцем викладемо розтоплене вершкове масло. Сюди ж додамо гашену соду, все перемішаємо.

Суміш в мисці повинна добре вспінитися, це означає, що кефір і сода вступили в реакцію, і тісто буде ніжним і пухнастим.

У миску по частинах викладемо просіяне через сито борошно.

Замісимо ніжне м’яке тісто.

М’ясо промиємо, просушити і наріжемо дрібними шматочками.

Картопля відмиємо від бруду, очистимо про шкурки. Так само вчинимо з цибулею, очистимо його від лушпиння.

Картоплю і цибулю дрібно наріжемо.

В інгредієнти для начинки додамо сіль, перець чорний олія соняшникова, все ретельно перемішати.

Тісто розділимо на дві частини – одна побільше для низу пирога, інша поменше для верхнього шару. Стіл присыплем борошном і з більшої частини розкотимо нижній шар пирога.

Розкатаним тестом застелим деко, викладемо на нього підготовлену начинку.

Тепер розкотимо тісто для верху пирога, накриємо їм пиріг, красиво зліпимо краю пирога у вигляді кіски.

На готовому пирозі зробимо візерунки вікою.

В окремій чаші яйце зіб’ємо помазки для пирога.

Змастимо пиріг збитим яйцем. Деко поставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Через 30-40 хвилин пиріг готовий. Злегка збризніть пиріг водою і накриємо рушником, щоб тісто стало м’яким після охолодження.

Після повного охолодження разрежем пиріг на шматочки і подамо на стіл. Приємного апетиту!