Для приготування курника ледачого потрібні такі продукти.
Підготовку до випічки пирога почнемо з приготування тіста. У спеціальну мисочку виллємо кефір, розіб’ємо яйце. Суміш ретельно зіб’ємо віночком.
У чашку викладемо соду харчову, заллємо її окропом. У суміш кефіру з яйцем викладемо розтоплене вершкове масло. Сюди ж додамо гашену соду, все перемішаємо.
Суміш в мисці повинна добре вспінитися, це означає, що кефір і сода вступили в реакцію, і тісто буде ніжним і пухнастим.
У миску по частинах викладемо просіяне через сито борошно.
Замісимо ніжне м’яке тісто.
М’ясо промиємо, просушити і наріжемо дрібними шматочками.
Картопля відмиємо від бруду, очистимо про шкурки. Так само вчинимо з цибулею, очистимо його від лушпиння.
Картоплю і цибулю дрібно наріжемо.
В інгредієнти для начинки додамо сіль, перець чорний олія соняшникова, все ретельно перемішати.
Тісто розділимо на дві частини – одна побільше для низу пирога, інша поменше для верхнього шару. Стіл присыплем борошном і з більшої частини розкотимо нижній шар пирога.
Розкатаним тестом застелим деко, викладемо на нього підготовлену начинку.
Тепер розкотимо тісто для верху пирога, накриємо їм пиріг, красиво зліпимо краю пирога у вигляді кіски.
На готовому пирозі зробимо візерунки вікою.
В окремій чаші яйце зіб’ємо помазки для пирога.
Змастимо пиріг збитим яйцем. Деко поставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Через 30-40 хвилин пиріг готовий. Злегка збризніть пиріг водою і накриємо рушником, щоб тісто стало м’яким після охолодження.
Після повного охолодження разрежем пиріг на шматочки і подамо на стіл. Приємного апетиту!