Листкове рубане тісто-теорія

Листкове рубане тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Листкове рубане тісто – це прісне тісто, до складу якого входить борошно, масло, вода і сіль. Вода при цьому повинна бути крижаний, а масло холодним. Виходить пластичне тісто з крихітними шматочками масла. Масло при розкочуванні розплющується, а при випічці створює шари. Щоб масло не тануло і рівномірно перемішувалося з борошном, краще використовувати комбайн, спеціальне пристосування для рубки тесту або два ножі. А можна і змішати борошно з маслом, попередньо натерши масло на тертці. Тісто не рекомендується довго місити, так як воно може втратити свою шаруватість і після випічки стане твердим. Випікати таке тісто треба вже розігрітій духовці до 200 градусів і ставити його в духовку бажано абсолютно холодним. Таке тісто – прекрасна основа для пирогів. Ви можете спробувати спекти дуже смачний “пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем”. Удачі на кухні!

Покроковий рецепт