Листковий порційний салат з тунцем і авокадо

Листковий порційний салат з тунцем і авокадо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Помідор в цьому салаті ми будемо використовувати без шкірки, тому закип’ятимо воду. Поки вода закипає, промиємо помідор (або кілька помідорів, якщо у вас кілька салатиків). На помідорі гострим ножем зробимо надріз хрестом.

Як тільки вода закипіла, опустити в неї помідор і варити близько 30-60 секунд. Потім витягнути помідор шумівкою і опустити його в миску з крижаною водою. Достатньою потримати його 1 хвилинку.

Тепер витягнути помідор з води і зняти з нього шкірку (після даних процедур вона дуже легко знімається!). Порізати овоч невеликими кубиками.

Лимон помити, розрізати навпіл. З половинки лимона вичавити сік. Другу половинку нарізати часточками. Вони підуть для прикраси салату.

Авокадо вимити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Авокадо нарізати довільного розміру кубиками і перекласти в чашку. Розчавити авокадо виделкою до отримання кашки. Обов’язково збризнути лимонним соком (інакше він потемніє). Трохи підсолити і перемішати.

Підготувати тунець. Відкрити банку консервованого тунця, злити зайву рідину і вилочкою розділити рибу на більш дрібні шматочки. (Можна перетворити в кашку, але я люблю шматочками. Так що, на ваш розсуд).

Збираємо салат. Беремо кільце (форму) для порційних салатів (кільце можна вирізати з 1,5 літрової пляшки) і встановлюємо його на плоскій тарілці. 1-им шаром викладаємо авокадо, розрівнюємо вилочкою.

2-им шаром викладаємо помідори.
3-ним шаром – шматочки консервованого тунця.

Прикрашаємо салат листочками петрушки і часточкою лимона. Подаємо до столу. Приємного апетиту!

*За бажанням у цей салат можна додати дрібно порізаний салатний цибулю. Змащувати можна сметаною або майонезом. Це справа смаку.