Оригінальний по своєму смаку і подачі салат, який можна запропонувати для святкового столу. Використовуються прості інгредієнти.
Інгредієнти
Куряче філе – 300 гр | |
Картопля – 2 штуки | |
Огірок – 1 штука | |
Яйце – 2 штуки | |
Сіль – за смаком | |
Майонез – 4 ст. ложки | |
Гранат – 1/8 штуки |
Пропонуємо вам приготувати смачний салат, основними інгредієнтами якого є доступні інгредієнти: куряча грудка, картопля, свіжий огірок, куряче яйце. Смаковий тон у пропонованому салаті задають зерна граната. Салат представляє інтерес, перш за все, своєю незвичайною подачею.
Курячий салат листковий з зернами граната подається в прозорих скляних келихах (склянках). Використовувані для листкового салату інгредієнти (крім свіжого огірка) слід заздалегідь відварити. Картопляні бульби варити в «мундирі». Куряче філе при варінні трохи приправити сіллю. Відварені інгредієнти для салату остудити і очистити (картопля, яйця). Для реалізації рецепта підготувати відповідні келихи, обробну дошку, гострий ножик.
Покроковий рецепт
Коли всі інгредієнти для листкового салату з куркою і гранатом будуть підготовлені, можна приступати до його формування. Очищені картопляні бульби нарізаємо на обробній дошці у формі дрібних кубиків. Картопляну нарізку переправляємо в келихи першим шаром.
Наступний інгредієнт – свіжий огірок. Промиваємо його, чистимо шкірку. Нарізаємо огірочок аналогічним чином, тобто дрібними кубиками. Викладаємо нарізку з свіжого огірка на картопляний шар. Трохи приправляємо огірковий шар сіллю.
Відварене куряче філе подрібнюємо шматочками. Викладаємо шар з курячого м’яса. Також куряче м’ясо можна розщепити руками на волокна.
Очищені курячі яйця перекладаємо на обробну дошку і рубаємо їх. Поміщаємо яєчний шар на ряд з подрібненого курячого м’яса. Цей шар також потрібно трохи приправити сіллю.
Одержаний листковий салат в келихах рясно змащуємо майонезом. Використовувати можна будь майонез, на ваш розсуд. Якщо в келихах залишилося достатньо місця, то майонез можна викласти у формі пірамідки. Майонез для салату можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.
Розрізаємо гранат, витягаємо з плоду зерна. Прикрашаємо одержаний листковий салат зернами граната. За бажанням в кожну порцію можна додати гілочку свіжої зелені, наприклад, петрушки або кропу. Смачний, простий у приготуванні і оригінальний в подачі листковий салат з куркою і гранатовими зернами готовий. Можна відразу подавати його на святковий стіл. Приємного вам апетиту і гарного свята!