Незвичайна шарувата структура салату і нові інгредієнти , додадуть салату нові відтінки смаку. Страва на столі виглядає ефектно.
Інгредієнти
Горбуша консервована – 240 гр. | |
Рис довго-зернистий – 1 стакан сухої | |
Яйця – 4 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру | |
Морква – 1 шт. | |
Майонез – 340 гр. | |
Соєвий соус – 3 ст. л. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Огірок маринований – 3 шт. |
Салат готувала на День народження сина. Всім він дуже сподобався.
Покроковий рецепт
На знімку – продукти для салату. Рис відварюємо до готовності, промиваємо холодною кип’яченою водою. Яйця і моркву теж відварюємо окремо. Цибуля почистимо і помиємо.
У відварений рис додамо соєвий соус, зовсім трохи, щоб рис не став рідким.
Нашинкуем цибуля – четвертинками, і присмажимо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Морква натремо на крупній тертці, у яєць відділити жовтки і білки.
З банки з рибою зіллємо рідина, розімніть вміст. Блюдо зручніше брати плоске, овальне або кругле. Викладаємо консерви у вигляді тіла рибки.
Наступним шаром викладаємо рис з соусом. Присмачити шар майонезом.
Далі викладаємо золотистий цибулька, без олії. На нього морквину. Змастимо майонезом і боки теж – рясно.
Жовтки подрібнюємо на дрібній тертці і посипаємо заготівлю як на фото. З половинки жовтка робимо очей. Зробимо з гвоздички зіницю ока.
Білки нарізаємо напів-кільцями й маємо у вигляді луски. З кружечків моркви різного розміру, робимо рот. Огірки нарізаємо пластинками, а потім смужками, але не до кінця. Робимо хвіст і плавники. Салату потрібно настоятися в холодильнику не менше 2 годин.
Коли пробуєте салат вперше, загадайте бажання – обов’язково збудеться!