Листковий салат з горбушею, рисом та яйцями

Незвичайна шарувата структура салату і нові інгредієнти , додадуть салату нові відтінки смаку. Страва на столі виглядає ефектно.

Інгредієнти

Горбуша консервована – 240 гр.
Рис довго-зернистий – 1 стакан сухої
Яйця – 4 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
Морква – 1 шт.
Майонез – 340 гр.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Огірок маринований – 3 шт.

Як приготувати Листковий салат з горбушею, рисом та яйцями

Салат готувала на День народження сина. Всім він дуже сподобався.

Покроковий рецепт

На знімку – продукти для салату. Рис відварюємо до готовності, промиваємо холодною кип’яченою водою. Яйця і моркву теж відварюємо окремо. Цибуля почистимо і помиємо.

У відварений рис додамо соєвий соус, зовсім трохи, щоб рис не став рідким.


Нашинкуем цибуля – четвертинками, і присмажимо на рослинному маслі до золотистого кольору.


Морква натремо на крупній тертці, у яєць відділити жовтки і білки.


З банки з рибою зіллємо рідина, розімніть вміст. Блюдо зручніше брати плоске, овальне або кругле. Викладаємо консерви у вигляді тіла рибки.


Наступним шаром викладаємо рис з соусом. Присмачити шар майонезом.



Далі викладаємо золотистий цибулька, без олії. На нього морквину. Змастимо майонезом і боки теж – рясно.


Жовтки подрібнюємо на дрібній тертці і посипаємо заготівлю як на фото. З половинки жовтка робимо очей. Зробимо з гвоздички зіницю ока.


Білки нарізаємо напів-кільцями й маємо у вигляді луски. З кружечків моркви різного розміру, робимо рот. Огірки нарізаємо пластинками, а потім смужками, але не до кінця. Робимо хвіст і плавники. Салату потрібно настоятися в холодильнику не менше 2 годин.

Коли пробуєте салат вперше, загадайте бажання – обов’язково збудеться!

Дивіться також:  Освіжаючий овочевий салат «Ніжність»