Виноград можна замінити іншим солодким інгредієнтом, який є у вас вдома, наприклад, ананаси, яблука, чорнослив, родзинки…
Інгредієнти
Куряча грудка – 1 велика | |
Яйця – 3 шт. | |
Волоські горіхи – 100 р. | |
Виноград – 200 р. | |
Майонез – 200 р. | |
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка | |
Оцет – 3 ст. л. |
В рецепті виноград заморожений, але необов’язково його заморожувати для салату поріжте свіжий. Обов’язково виноград повинен бути солодким. Щоб зменшити калорійність салату, майонез беремо з меншим відсотком жирності.
Покроковий рецепт
Курячу грудку варимо, остуджуємо, ріжемо на дрібні шматочки. Попередньо ріжемо цибулю і замочуємо його в оцті. На велике плоске блюдо спочатку викладаємо цибулю (оцет зливаємо перед цим). Потім зверху кладемо шар курки. Змащуємо майонезом.
Варимо яйця, остуджуємо. Тремо на тертці, викладаємо зверху на салат. Змащуємо майонезом.
Подрібнюємо волоські горіхи (молоточком під пакетом на обробній дошці або блендером), посипаємо салат.
Останній інгредієнт, який надає пікантності салату – виноград… або той солодкий інгредієнт, який ви вибрали: яблуко, чорнослив, а може бути гранат. Вибирайте, що подобається. Салат готовий! Можна подавати. Приємного апетиту!