Ніжний салат з курячого філе і яблучка – відмінний варіант з неповторним смаком для святкового столу.
Інгредієнти
для салату : | |
куряче філе – 300 гр. | |
яйця – 3 шт. | |
яблуко – 1шт. (велике) | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
морква – 2 шт. | |
сир твердий – 150 гр. | |
для соусу: | |
жовток – 1 шт. | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
цукор – 0,5 ч. л. | |
гірчиця – 0,5 ч. л. | |
олія оливкова – 100 мл | |
сік лимона – 1 ст. л. | |
сметана – 2 ст. л. |
Куряче філе продукт дієтичний і легкий, готуватися досить швидко, а салатів з ним існує величезна кількість. Ось і я хочу поділитися з Вами рецептом листкового салату з курячою грудкою. Він виходить досить легким, за рахунок поєднання відвареного філе і яблучка. Що стосується соусу, пропоную зробити домашній майонез і розбавити його сметаною для зменшення кількості калорій.
Покроковий рецепт
Відварити куряче філе до готовності в підсоленій і приправленої лавровим листом і чорним перцем воді,потім остудіть і наріжте маленькими кубиками.
Відваріть яйця, остудіть, очистіть їх від шкаралупи і потріть на крупній тертці.
Цибуля ріпчаста почистити, помити під проточною водою і нарізати дрібним кубиком. Додайте нашатковану цибулю одну столову ложку соку лимона або оцту. Він промаринується протягом десяти хвилин, потім злийте з нього всю рідину. Моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.
Яблука помийте, зніміть шкірку, і натріть на крупній тертці, потім потріть твердий сир.
Тепер приготуємо соус для салату. Для цього візьміть одне яйце, додайте половину чайної ложки солі, стільки ж цукру і гірчиці, і збийте все це за допомогою віночка. Поступово додайте оливкову олію( можна рослинне), по одній ложці і весь час збивайте віночком. Повинно піти 100 мілілітрів масла. Тепер додайте одну столову ложку соку лимона і все перемішайте, наш соус стане світліше і придбає кисленькую нотку. Потім додайте в отриманий майонез-дві столові ложки сметани і перемішайте. У Вас вийде приблизно 200 грам соусу, і він практично весь використовується в салат.
Починаємо збирати салат. З’єднайте куряче філе з маринованою цибулею, додайте соус і перемішайте. Візьміть кругле блюдо і викладіть на неї половину маси. Перший шар готовий.
Далі викладаємо половину натертої моркви і змащуємо соусом, потім викладаємо натерте яблуко і не забуваємо про соус.
Четвертим шаром викладаємо залишився куряче філе з цибулею і зверху накриваємо шаром з натертих яєць і поливаємо соусом.
Далі, збираючи листковий салат викладаємо залишилася моркву, змащуємо соусом. І останнім шаром викладаємо натертий сир і знову змащуємо соусом.
Ось в принципі і все, найніжніший листковий салат з куркою готовий. Не поспішайте пробивати відразу, дайте йому гарненько просочитися, поставте в холодильник години на два. Для прикраси використовуйте свіжу зелень.