Листковий салат з куркою і яблуком

Листковий салат з куркою і яблуком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відварити куряче філе до готовності в підсоленій і приправленої лавровим листом і чорним перцем воді,потім остудіть і наріжте маленькими кубиками.

Відваріть яйця, остудіть, очистіть їх від шкаралупи і потріть на крупній тертці.

Цибуля ріпчаста почистити, помити під проточною водою і нарізати дрібним кубиком. Додайте нашатковану цибулю одну столову ложку соку лимона або оцту. Він промаринується протягом десяти хвилин, потім злийте з нього всю рідину. Моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.

Яблука помийте, зніміть шкірку, і натріть на крупній тертці, потім потріть твердий сир.

Тепер приготуємо соус для салату. Для цього візьміть одне яйце, додайте половину чайної ложки солі, стільки ж цукру і гірчиці, і збийте все це за допомогою віночка. Поступово додайте оливкову олію( можна рослинне), по одній ложці і весь час збивайте віночком. Повинно піти 100 мілілітрів масла. Тепер додайте одну столову ложку соку лимона і все перемішайте, наш соус стане світліше і придбає кисленькую нотку. Потім додайте в отриманий майонез-дві столові ложки сметани і перемішайте. У Вас вийде приблизно 200 грам соусу, і він практично весь використовується в салат.

Починаємо збирати салат. З’єднайте куряче філе з маринованою цибулею, додайте соус і перемішайте. Візьміть кругле блюдо і викладіть на неї половину маси. Перший шар готовий.

Далі викладаємо половину натертої моркви і змащуємо соусом, потім викладаємо натерте яблуко і не забуваємо про соус.

Четвертим шаром викладаємо залишився куряче філе з цибулею і зверху накриваємо шаром з натертих яєць і поливаємо соусом.

Далі, збираючи листковий салат викладаємо залишилася моркву, змащуємо соусом. І останнім шаром викладаємо натертий сир і знову змащуємо соусом.

Ось в принципі і все, найніжніший листковий салат з куркою готовий. Не поспішайте пробивати відразу, дайте йому гарненько просочитися, поставте в холодильник години на два. Для прикраси використовуйте свіжу зелень.