Свіжі тропічні фрукти, увінчані теплими креветками, зроблять цей легкий літній салат ідеальним.
Інгредієнти
Для заправки салату: | |
соєвий соус солодкий – 1 ст. ложка | |
паста кунжутна – 1 ч. ложка | |
свіжовіджатий сік – сік 1/2лайма | |
ароматне масло оливкове – 2 ст. ложки | |
свіжі листочки м’яти – 5 шт. | |
Основне в салаті: | |
зелень – кілька листя шпинат, савойська капуста, салат латук… | |
авокадо – 1 плід | |
стигла папайя – 1 плід | |
креветки очищені великі – 300гр | |
олія – для смаження | |
сіль – за смаком |
Свіжі тропічні фрукти, увінчані теплими креветками, зроблять цей легкий літній салат ідеальним.
Покроковий рецепт
Спочатку слід приготувати спеціальну заправку, а для цього потрібно з’єднати кунжутную пасту, солодкий соєвий соус, цитрусовий сік і масло, збити все дуже ретельно.
Перетерти в ступці листочки свіжої м’яти. Далі отриману м’ятну масу перекласти в посуд з заправкою. Перемішати гарненько все ще раз, відкласти заправку.
Заздалегідь промити салатні листя (можна взяти будь-яку зелень…шпинат, савойську капусту, салат латук) і повністю їх підсушити. Якщо необхідно, крупно нашаткувати. Вистелити зеленню дно великого блюда.
Креветки необхідно почистити і обсмажити в невеликій кількості олії, буквально 1-2 хвилини.
Після цього потрібно нарізати невеликими кубиками авокадо, заздалегідь видаливши кісточку і знявши шкірку.
Помити помідори черрі розрізати навпіл.
В окремій тарілці змішати авокадо, помідори і готові креветки. Усі ці компоненти залити приготовленою раніше ароматною заправкою. При необхідності посолити. Перемішати приготований салат.
Тепер салат з креветками і овочами викласти на блюдо і подавати його до столу.