Апетитне лобіо з червоної квасолі з аджикою підійде для любителів гостренького
Інгредієнти
сушений мелений перець гострий – 20 г | |
чабер сушений подрібнений – 20 г | |
червона квасоля сушена – 600 г | |
дезодорована олія соняшникова – 40 мл | |
свіжа петрушка рубана – 60 г | |
невеликі зубці часнику очищені – чотири штуки | |
лавровий лист – дві штуки | |
аджика – 20 г | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
м’яке масло вершкове розм’якшене – 130 г | |
цибуля біла – дві штуки | |
коріандр сушений подрібнений – 230 г |
Це традиційне грузинське блюдо з квасолі відмінно для повсякденного меню, а подавати його рекомендується в гарячому вигляді з лавашем.
Покроковий рецепт
Процес приготування:
У прохолодній воді замочити на всю ніч промиту червону квасолю, потім промити її ще раз, пересипати в каструлю. Влити в цю ж посуд достатню кількість чистої води, варити квасолю до м’якості на помірному вогні.
Як тільки квасоля стане дуже м’якою, необхідно злити з каструлі частина рідини в окрему ємність, потім додати вершкове масло і трохи солі. Подрібнити трохи відварену квасолю товкачиком, крупно нарізати очищену цибулю.
Перекласти нарізану цибулю в сковорідку, обсмажити до золотистого кольору, хвилин через вісім додати гострий червоний перець, домашню аджику і квасолеве пюре, перемішати і готувати на малому вогні ще десять хвилин.
Влити квасолевий відвар (320 мл), після цього перемішати вміст сковороди, додати приготовлений дрібний часник і свіжу рубану петрушку, насипати спеції.
Перемішати лобіо і продовжити процес його приготування під кришкою на малому вогні ще чотири хвилини, потім подавати приготоване блюдо в гарячому вигляді з грузинським хлібом або лавашем.