Лобіо з червоної квасолі з аджикою

Лобіо з червоної квасолі з аджикою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитне лобіо з червоної квасолі з аджикою підійде для любителів гостренького

Інгредієнти

сушений мелений перець гострий – 20 г
чабер сушений подрібнений – 20 г
червона квасоля сушена – 600 г
дезодорована олія соняшникова – 40 мл
свіжа петрушка рубана – 60 г
невеликі зубці часнику очищені – чотири штуки
лавровий лист – дві штуки
аджика – 20 г
тонкомолота сіль морська – за смаком
м’яке масло вершкове розм’якшене – 130 г
цибуля біла – дві штуки
коріандр сушений подрібнений – 230 г

Як приготувати Лобіо з червоної квасолі з аджикою

Це традиційне грузинське блюдо з квасолі відмінно для повсякденного меню, а подавати його рекомендується в гарячому вигляді з лавашем.

Покроковий рецепт

Процес приготування:

У прохолодній воді замочити на всю ніч промиту червону квасолю, потім промити її ще раз, пересипати в каструлю. Влити в цю ж посуд достатню кількість чистої води, варити квасолю до м’якості на помірному вогні.

Як тільки квасоля стане дуже м’якою, необхідно злити з каструлі частина рідини в окрему ємність, потім додати вершкове масло і трохи солі. Подрібнити трохи відварену квасолю товкачиком, крупно нарізати очищену цибулю.

Перекласти нарізану цибулю в сковорідку, обсмажити до золотистого кольору, хвилин через вісім додати гострий червоний перець, домашню аджику і квасолеве пюре, перемішати і готувати на малому вогні ще десять хвилин.

Влити квасолевий відвар (320 мл), після цього перемішати вміст сковороди, додати приготовлений дрібний часник і свіжу рубану петрушку, насипати спеції.

Перемішати лобіо і продовжити процес його приготування під кришкою на малому вогні ще чотири хвилини, потім подавати приготоване блюдо в гарячому вигляді з грузинським хлібом або лавашем.