Локшина готується легко і просто. Тісто можна замішувати самої або скористатися тістомісильної машиною. А качалку краще вибирати подлинней, що було зручніше працювати.
Інгредієнти
Борошно – 150 р. (може знадобитися трохи більше якщо яйця великі) | |
Яйце – 2 шт. | |
Олія соняшникова – 1 столова ложка | |
Сіль – 1/2 чайної ложки |
Пропоную вашій увазі чудовий, і в той же час простий рецепт локшини домашньої, яка служить чудовим блюдом як у звичайному житті, так і на святковому столі. Можна і з котлетками, і фрикадельками, і в супчик.
Покроковий рецепт
Готуємо необхідні інгредієнти. Борошно обов’язково повинна бути просіяної.
Яйця, масло і сіль змішуємо окремо. А потім додаємо в просіяне борошно.
Змішуємо борошно і отриману суміш. Починаємо замішувати тісто, якщо необхідно підсипаємо борошна. Місимо тісто 10-15 хвилин, для того щоб всі інгредієнти добре змішалися і воно стало еластичним.
Коли замісили тісто – залишаємо хвилин на 10 відпочити.
Отриманий грудочку тесту я розділила на 2 частини – для того щоб було легше працювати. Посипаємо борошном стіл і приступаємо.
Починаємо розгортати від середини до країв. Для того щоб до качалку не чіплявся корж, необхідно його періодично “припудрювати” борошном. Я готувала локшину для супу, тому розкатала як можна тонше.
Посипаємо ще раз готовий розкачаний корж борошном. Для супчика я нарізала на вузькі смужки. А взагалі можна кому як більше подобається! Якщо збираєтеся відразу щось готувати, то просушувати не треба. А якщо збираєтеся використовувати пізніше, то необхідно викласти локшину на рушник і просушити. Всім приємного апетиту!