Для приготування буде потрібна гусятниця-каструля або сковорода з високими товстими стінками. Нарізаємо соломкою білокачанну капусту (1 кг) промиваємо холодною водою і даємо гарненько стекти (таким чином, виключаємо поява інтенсивного запаху капусти). Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю (2 великі цибулини). Розігріваємо в чавунному посуді свинячий жир (2-2,5 столових ложок), можна замінити топленим вершковим маслом. Тушкуємо в жирі нарізані кубиками цибулю, кладемо капусту, приправляємо сіллю і перцем і злегка обсмажуємо, постійно перемішуючи, протягом 25 хвилин. Локшину (200-250 г), можна взяти і ріжки, відварюємо в підсоленій воді до готовності, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо воді стекти. Напівкопчену ковбасу (300-350 г), підуть і сардельки, очищаємо від оболонки, нарізаємо скибочками і, разом з локшиною, кладемо в капусту, обсмажуємо все разом протягом 7-10 хвилин, додаємо дрібно нарізаний часник (2-3 зубчики), даємо постояти під кришкою 5 хвилин. На любителя можна ще посолити і поперчити. Добре йде з пивом і білим сухим вином. Приготування займає в загальній складності 40 хвилин. Ефект перевершує всі очікування.