Рецепт дуже простий у приготуванні і складається з продуктів, які знаходяться в кожному холодильнику.
Інгредієнти
яйце куряче – 2 | |
цукор – 200 г | |
кефір – 150 г | |
вершкове масло – 130 г | |
борошно – 300 г | |
розпушувач – 1 год л | |
ванільний цукор – 1 год л | |
ізюм або будь-які ягоди – 150 г | |
цедра лимона – 1 ст л |
Пропоную Вам рецепт дуже смачних мафінів. Рецепт дуже простий, а мафіни виходять смачними, легкими і нікого не залишать байдужим. Їх можна приготувати на святковий стіл або просто до чаю на буденний вечір.
Покроковий рецепт
У чашу необхідно додати яйця, цукор і ванільний цукор.
Далі в цю чашу необхідно додати кефір кімнатної температури і розм’якшене вершкове масло. Починаємо збивати міксером. Спочатку збиваємо на мінімальних обертах поступово збільшуючи швидкість до максимальної. Збиваємо протягом 5 хвилин.
Потім у чашу додаємо цедру лимону і розпушувач. Перемішуємо суміш ложкою.
Після того, як перемішали цедру і розпушувач, необхідно ввести в масу просіяне борошно і перемішати спочатку з допомогою ложки, а потім за допомогою міксера.
Повинна вийти однорідна маса по консистенції як густа сметана.
Родзинки попередньо необхідно промити і висушити. Потім родзинки потрібно додати в масу і добре перемішати ложкою. Родзинки можна замінити на будь-які ягоди.
Далі треба взяти будь-які форми. Підійдуть як силіконові, металеві, так і паперові форми. Заповнюємо форми тістом на 2/3. Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Ось такі чудові і наивкуснейшие мафіни виходять за цим рецептом.
Присипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося!