Мафіни «Серденька» з полуницею

Мафіни «Серденька» з полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

100 г вершкового розм’якшеного (але не розтопленого!) масла розтерти з 150 г цукру піску.

Взяти 2 курячих яйця, відокремити желки від білків. В глибокій чаші змішати 2 жовтки (білки відкласти, вони знадобляться для крему) і 2 цілих яйця. Додати збиті яйця в солодку масляну суміш. Гарненько перемішати. Тісто для мафін готово.

Викласти тісто у формочки-серця (якщо у вас залізні форми, змастіть їх маслом, якщо силіконові формочки – змащувати не потрібно).

У кожну форму з тестом в центр увіткнути по полуничку. Поставити мафіни вже випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин або до готовності. Готовність кексів можна перевірити зубочисткою, встромивши її в тісто. Якщо зубочистка суха – кекс готовий. Якщо на зубочистці є тісто – продовжуйте випікати маффіни з полуницею ще кілька хвилин. Порада: якщо мафиины почнуть горіти, накрийте їх пекарської папером зверху.

Поки печуться мафіни з полуницею приготувати крем.
У каструлі змішати 100 мл води з 50 г цукру піску. Поставити каструлю на повільний вогонь і варити 20-30 хвилин до утворення густого сиропу. Як визначити готовність сиропу? Якщо взяти трохи сиропу, опустити в холодну воду і з сиропу можна зробити кульку, значить він готовий. (Ще в сироп я додала трохи червоного барвника, так як у нас мафіни готуються до дня Святого Валентина у вигляді сердечок).

2 раніше відкладених курячих білка збити в стійку піну міксером (на середній швидкості).

У білки тонкою цівкою влити гарячий, але не киплячий сироп. Додати щіпку лимонної кислоти. Збивати міксером ще 10 хвилин вже на високій швидкості до утворення густої маси.

Мафіни сердечка остудити, викласти на них приготований крем, прикрасити кондитерської посипкою. Приємного апетиту!