Інгредієнти
Макарони – 350 г | |
Соус – 2 чашки сирного соусу | |
Сир пармезан – 1/4 склянки тертого | |
Бекон – 8 скибочок | |
Панірувальні сухарі – 1/2 склянки | |
Для соусу: – | |
Часник – 2 зубчики | |
сир Чеддер – 3/4 склянки тертого | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 / 2 головки невеликої цибулини | |
Молоко – 2 і 1/4 склянки | |
Борошно – 3 столові ложки | |
Вершкове масло – 3 столові ложки | |
Чебрець – 1 чайна ложка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Мускатний горіх – щіпка |
Рецепт швидкого приготування вечері. Якщо в холодильнику порожньо, пропоную запекти макарони з сиром. Думаю, що макарони завжди знайдуться в будинку. Так і шматочок сиру теж десь завалявся. Виходить щось на зразок запіканки з травами і часником. В кінці, для отримання скоринки добре присипати ще раз сиром, шматочками бекону і панірувальними сухарями. Виходить не погано! Макарони підійдуть, в принципі будь-які, але краще, якщо вони будуть короткі, типу піні, рожков, равликів, спіральок. І є зручніше і страва виглядає набагато краще. Дерзайте!
Покроковий рецепт
Приготувати соус. Цибулю і часник почистити порізати і покласти в каструлю з молоком і лавровим листом (достатньо буде 1/ 2 головки цибулі, для смаку і 2 зубчики часнику). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 20 хвилин. Між тим, в окремій каструлі змішати борошно і вершкове масло і варити, помішуючи, на середньому вогні протягом 1 – 2 -х хвилин. Зняти з вогню і відставити у бік. Видалити цибулю з гарячого молока. Повернути борошно на середній вогонь і поступово додати гаряче молоко, збиваючи, щоб видалити грудки.
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити, помішуючи, протягом 20 хвилин. Додати сіль, чорний мелений перець за смаком, 1 чайну ложку чебрецю, щіпку мускатного горіха (або за смаком). Якщо є грудки в соусі, процідити соус через сито або збити в блендері. Додати 3/ 4 склянки тертого сиру чеддера і перемішати до розчинення сиру. З даних інгредієнтів виходить 2 склянки соусу.
Розігріти духовку до 190 ° С градусів. Відварити до готовності макарони відповідно до інструкції на упаковці. Готові макарони відкинути на друшляк, злити воду.
Вогнетривке блюдо змастити маслом. Покласти готові макарони у форму, залити сирним соусом, акуратно перемішати столовою ложкою.
Бекон порізати на шматочки. Посипати приготованим беконом і панірувальними сухарями. Запікати, не накриваючи кришкою, близько 30 хвилин або до рум’яної скоринки. В кінці приготування ще раз зверху посипати тертим сиром пармезан.
Подавати макарони запечені з сиром можна прямо в вогнетривкої формі, а можна розкласти на порції.
Приємного апетиту!