Макарони зварені в овочевому соусі, склад якого можна змінювати, виходячи з наявності тих чи інших овочів, можна подати на сімейну вечерю з двох осіб і більше.
Інгредієнти
цибуля ріпчаста – 1 штука | |
морква – 1 штука | |
кабачок (або баклажан) – 1 штука | |
томатна паста – 2 ст. л. | |
вода – 0,5 л для того, щоб розвести томатну пасту | |
макарони – 2 чашки | |
хмелі-сунелі – 1 ч. л. | |
часник – 2 зубки | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
вода – 4 чашки для варіння макаронів | |
цукор – 0,5 ч. л. |
Дивно, але при всій своїй невибагливість, це дуже гідне страву, особливо, якщо присмачити його улюбленими приправами і використовувати для приготування якісні макаронні вироби укупі з овочами з власного городу.
Покроковий рецепт
Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, натерти на крупній тертці моркву, нашаткувати маленькими кубиками кабачок або баклажан. Видавити часник в чеснокодавилке.
Розігріти олію в глибокій жаровні, обсмажити спочатку цибулю і часник, потім додати туди ж моркву і кабачки.
Розвести томатну пасту невеликою кількістю води і влити її в овочі. Тушкувати все разом на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.
Влити в жаровню воду і довести до кипіння. Посолити за смаком.
Всипати макарони, дати закипіти, зменшити вогонь і варити 5 хвилин під кришкою.
Порізати зелень петрушки і кропу. Покласти її в жаровню з макаронами, додати туди ж хмелі-сунелі, лавровий лист, і при необхідності, цукор.
Дати знову закипіти і залишити постояти під кришкою 5-10 хвилин. За цей час макарони повністю дійдуть до готовності і добре просочаться всіма ароматами і смаками овочевий підливи.
Подавати в порційних тарілках, прикрасивши порізаною зеленню.