Макарони, запечені під сирною скоринкою

Макарони, запечені під сирною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Макарони, запечені під сирною скоринкою

Інгредієнти

Макарони – 500 гр
Сосиски – 3 шт
Сир – 150 гр
Сухарі панірувальні – 1 ст. ложка
Масло вершкове – 50 гр
Кетчуп – 2 ст. ложки
Майонез – 1 ст. ложка

Як приготувати Макарони, запечені під сирною скоринкою

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Пропоную варіант швидкого, смачного вечері з того що є в холодильнику. Якщо у вас завалялося в холодильнику пару сосисок і шматочок сиру, з них можна спорудити бюджетне, смачне і ситне блюдо. При цьому витративши всього, якихось півгодини. Взагалі, варіанти запечених продуктів під сиром в духовці, завжди виграшні. Будь то картопля, курка, риба або овочі. Макарони з сосисками – начебто б, що може бути банальніше. Але якщо їх запекти під хрусткою сирною скоринкою, то це вже оригінальний, смачний обід.

Покроковий рецепт

Макарони відварити. Відкинути на друшляк.

Сосиски нарізати. Сир натерти на крупній тертці.


Змішати кетчуп з майонезом. Додати частину натертого сиру. Перемішати макарони з отриманою сумішшю і нарізаними сосисками. Розігріти духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастити вершковим маслом і обсипати сухарями. Можна, звичайно і без сухарів. Але з ними знизу вийде хрустка скоринка.


Викласти макарони в форму. За бажанням, можна зверху на макарони викласти нарізані скибочками помідори або шампіньйони. Так само замість сосисок можна використовувати фарш, ковбасу або нарізане філе курки. Зверху посипати тертим сиром. Відправити запікати 20-25 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

Виходить ось така «запіканка». Знизу і зверху хрустка скоринка, усередині соковиті, м’які макарони. Приємного апетиту!