Маковий торт з маскарпоне

Маковий торт з маскарпоне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста:
Мак – 80-100 г
Молоко – 250 мл
Вершкове масло – 300 г (розм’якшене)
Цукор – 200 г
Ванілін – 1 пакетик (або ванільний цукор — 5 г)
Борошно – 200-220 г
Розпушувач – 10 г
Курячий білок – 3 шт.
Сіль – щіпка
Для крему:
Маскарпоне – 350 г
Цукрова пудра – 300 г
Ванілін – 1 пакетик (або ванільний цукор – 5 г)
Мак – щіпка для прикраси
Лохина – 100 г (або інша)

Як приготувати Маковий торт з маскарпоне

Рецепт з старенького… торт з маком і ніжним сирним кремом. Крем для торта – маскарпоне. Форма – 26 см зі знімними бортами. Отже, торт з маскарпоне, рецепт…

Покроковий рецепт


Інгредієнти для тіста і крему.

Для макового торта потрібен мак і краще, якщо ви його правильно приготуєте, щоб на зубах, при вживанні тортика він не скрипів. Давайте я вам розповім, як запарити мак?

Попередньо мак краще промити, виклавши його в дрібне ситечко. Склянка (200 мл) свіжого молока вилити в невелику каструльку, довести до кипіння на слабкому вогні. Зняти молоко з вогню і висипати в гаряче молоко мак, залишити все як є до моменту охолодження молока. Потім каструлю з маком поставити на вогонь і варити на слабкому вогні, поки молоко не википить (приблизно у вас це займе 20 хвилин). Мак має ввібрати все молоко і набрякнути.

Далі всю суміш збити блендером або пропустити 2-3 рази через м’ясорубку (або до бажаної вами консистенції). Готовий мак поки відкласти в сторону.

Займемося тестом.
У глибокій мисці перетерти розм’якшене вершкове масло з 150 г цукру і ваніліном (або ванільним цукром) за допомогою виделки. Потім додати дрібку солі і 10 г розпушувача, перемішати, дати тісту постояти 2-3 хвилини, щоб розпушувач краще розчинився. Всипати частинами просіяне борошно вищого сорту.

Все гарненько перемішати. Влити решту 50 л молока, перемішати до однорідного стану.

Тепер у тісто можна додати заздалегідь приготований мак, перемішати. На цьому етапі необхідно включити духовку, виставити температуру – 180 градусів.

Взяти курячі білки, збити з 50 г цукру до стійких піків на високій швидкості. Як краще збити білки можна почитати тут. Збиті білки перекласти в чашу з тестом, і акуратно ложкою, методом «знизу-вгору» все перемішати (акуратність потрібна для того, щоб білки не осіли). Готове макове тісто перекласти у форму для випічки, змащену вершковим маслом. Поставити корж вже випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність коржа перевіряємо зубочисткою або сірником (якщо зубочистка суха – пиріг готовий). Форму витягнути з духовки і остудити.

Поки остуджується корж, приготуємо крем з маскарпоне.
У невелику чашу викласти сир маскарпоне, ванілін (або ванільний цукор) і цукрову пудру.

Всі інгредієнти збити на невеликій швидкості до отримання однорідної маси. Крем готовий.

Остиглий корж вийняти з форми. Розрізати корж гострим ножем навпіл. Змастити один корж 1/3 частиною крему.

Викласти зверху другий корж. Змастити верх і боки кремом із сиру маскарпоне. Прикрасити пиріг крупинками маку і лохиною. Прибрати маковий торт в холодильник на кілька годин для просочення.

Подавати до столу торт з маком порційно.
Приємного апетиту!