Малинове варення…. як у «бабусі», в дитинстві!
Інгредієнти
Малина – 3 склянки (1 склянка = 180 гр) | |
Цукор – 3 склянки (1 склянка = 200гр) |
Ще, таке варення називають «сирим», так як воно не кип’ятиться. Банки для малинового варення бажано використовувати невеликі від 250 до 500 мл Перед готуванням ягоду мити не треба, так як варення швидко може заграти. Консистенція виходить середня, щось між желе і варенням.
Покроковий рецепт
Підготувати малину, перебрати, просушити (якщо необхідно), перекласти в эмулированную каструлю.
Додати 1 склянку цукру, перемішати, потовкти. Потім додати ще 2 склянки цукру, перемішати, поставити на вогонь.
Розігріти всю малинову суміш до 85 градусів (приблизно), розчинити цукор. Ні в якому разі, все це не повинна кипіти! Ягода не повинна перетравитися і не повинна поміняти колір.
Розлити по стерилізованим сухим банкам. У кожну банку додати по 1 столовій ложці горілки. Смак варення не зміниться, зате жодна бактерія не проникне, і таке варення не заграє.
Закрити стерилізованої пластиковою кришкою або бавовняною ганчіркою, пов’язавши баночку стрічкою. Зберігати таке варення треба в прохолодному місці, а ще краще в холодильнику. З таким малиновим варенням не страшна ні холодна зима, ані застуда! Приємного чаювання!