Всіма улюблену страву дитинства.
Інгредієнти
Манна крупа – 4 столові ложки | |
Цукор – 2 столові ложки | |
Молоко – 2 склянки | |
Вершкове масло – невеликий шматочок |
Манна каша – найперша каша, які дають батьки своїй дитині. Вона дуже ситна і смачна. Манку можна готувати на молоці, воді, з використанням сухофруктів і фруктів. Варіантів приготування велика кількість, але ми сьогодні приготуємо Манну кашу за класичним рецептом.
Покроковий рецепт
Для приготування манної каші нам знадобляться наступні продукти:
Невелику каструлю ставимо на повільний вогонь і вливаємо молоко. Молоко доводимо до кипіння (10 хвилин), періодично помішуємо, так як молоко швидко пригорає.
До молока необхідно додати цукор. Кількість цукру залежить від смакових уподобань. Так як я готую кашу для дочки, а вона любить якнайсолодше, то додаю 2 столові ложки. Цукор ретельно розмішуємо до повного розчинення.
Манну крупу необхідно вибирати дрібного помелу, з такої крупи виходить дуже ніжна каша. Манну крупу додаємо по одній ложці, після кожної ложки кашу необхідно ретельно розмішувати, щоб не утворювалися грудочки.
Постійно заважаємо кушу, не допускаючи її прилипання до стінок посуду. Варити кашу потрібно протягом 10 хвилин щоб крупа повністю розварилася.
Вимикаємо вогонь, накриваємо кашу кришкою і даємо настоятися протягом 20 хвилин. Приготовлену кашу розливаємо по пиалочкам, в кожну з яких додаємо шматочок вершкового масла. Доданий в кашу вершкове масло, сприяє кращому травленню. Приємного апетиту!