Манник на кефірі

Манник на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Я ніколи не викидаю кисле молоко, тому, що його завжди можна використовувати для випічки. І ось в черговий раз думаючи, чим би порадувати свою сім’ю, спекла маннік на кефірі

Інгредієнти

Борошно – 1 склянка
Манна крупа – 1 склянка
Цукор – 1 склянка
Кефір – 1 склянка
Сода харчова – 0,5 чайної ложки
Маргарин – 100грам
Яйце – 1 шт

Як приготувати Маннік на кефірі

Дуже простий рецепт бісквіта на кефірі, з яким може впоратися навіть починаюча господиня. А головне – це швидко, смачно і економічно, особливо якщо потрібно нагодувати сім’ю чимось смачненьким, всі інгредієнти думаю є в кожному будинку. Також в якості просочення можна використовувати практично будь-який крем (сметанний, з какао, джем, мед та ін., на ваш смак) В інгредієнтах вказаний маргарин, але якщо його немає, можна замінити соняшниковою олією (приблизно 4-5столовых ложок).

Покроковий рецепт

Беремо яйце, кефір і цукор, все ретельно перемішуємо і тонкою цівкою, не припиняючи помішувати, всипаємо манну крупу, так щоб не утворилося грудочок і була однорідна маса. Потім залишаємо суміш настоюватися при кімнатній температурі 1-1,5 години, щоб манка “набухла”.

Маргарин растопляем до рідкого стану (я зазвичай роблю це в мікрохвильовці) і додаємо до маси з манки. Також додаємо залишилися інгредієнти: соду, борошно. Все ще раз ретельно перемішати. Заливаємо тісто в змащену маслом або викладеної папером для випічки форму. Відправляємо в духовку нагріту до 180-200 градусів на 30-40 хвилин.

Перевіряємо корж дерев’яною зубочисткою, якщо вона суха, значить все готово. Я посипала його цукровою пудрою, а середину промазала тонким шаром меду.