Я ніколи не викидаю кисле молоко, тому, що його завжди можна використовувати для випічки. І ось в черговий раз думаючи, чим би порадувати свою сім’ю, спекла маннік на кефірі
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Манна крупа – 1 склянка | |
Цукор – 1 склянка | |
Кефір – 1 склянка | |
Сода харчова – 0,5 чайної ложки | |
Маргарин – 100грам | |
Яйце – 1 шт |
Дуже простий рецепт бісквіта на кефірі, з яким може впоратися навіть починаюча господиня. А головне – це швидко, смачно і економічно, особливо якщо потрібно нагодувати сім’ю чимось смачненьким, всі інгредієнти думаю є в кожному будинку. Також в якості просочення можна використовувати практично будь-який крем (сметанний, з какао, джем, мед та ін., на ваш смак) В інгредієнтах вказаний маргарин, але якщо його немає, можна замінити соняшниковою олією (приблизно 4-5столовых ложок).
Покроковий рецепт
Беремо яйце, кефір і цукор, все ретельно перемішуємо і тонкою цівкою, не припиняючи помішувати, всипаємо манну крупу, так щоб не утворилося грудочок і була однорідна маса. Потім залишаємо суміш настоюватися при кімнатній температурі 1-1,5 години, щоб манка “набухла”.
Маргарин растопляем до рідкого стану (я зазвичай роблю це в мікрохвильовці) і додаємо до маси з манки. Також додаємо залишилися інгредієнти: соду, борошно. Все ще раз ретельно перемішати. Заливаємо тісто в змащену маслом або викладеної папером для випічки форму. Відправляємо в духовку нагріту до 180-200 градусів на 30-40 хвилин.
Перевіряємо корж дерев’яною зубочисткою, якщо вона суха, значить все готово. Я посипала його цукровою пудрою, а середину промазала тонким шаром меду.