Смажена риба, попередньо замаринована прикрасить ваш вечерю або святковий вечір.
Інгредієнти
Філе риби – 500 г (терпуг) | |
Рослинна олія – 2 столові ложки (для смаження) | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Петрушка – 1 столова ложка | |
Вершкове масло – 20 г | |
Вершки – для подачі | |
Для маринаду: | |
Винний оцет – 100 мл | |
Оливкова олія – 4 столові ложки | |
Базилік – 1 столова ложка | |
Часник – 2 зубчики | |
Лавровий лист – 1-2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Вино біле сухе – 1 склянка |
Чи Не правда вона хороша?
Смажена риба, попередньо замаринована прикрасить ваш вечерю або святковий вечір. Я смажила рибу, але якщо не хочеться стояти біля плити, можна і запекти. Теж смачно. Красиво оформлене і смачне блюдо завжди порадує вас і ваших близьких. Тим більше що неймовірних зусиль до цього прикладати не треба.
Покроковий рецепт
Такий маринад можна використовувати не тільки для маринування філе сирої риби, яку в подальшому будемо смажити, але і для риби, яку будемо запікати. Він підкреслить смак риби і додасть особливу пікантність!
Приготувати маринад для риби і цибулі. У велику миску налити 100 мл оцту з білого вина, 4 столові ложки оливкової олії, додати 1 столову ложку сухого базиліка, 2 зубчики дрібно рубаного часнику, 1 – 2 штучки лаврового листа, солі за смаком, суміш з 5-ти перців (трохи за бажанням). Тепер у приготовлену суміш влити 1 склянку білого сухого вина.
Рибу розморозити (якщо це необхідно), гарненько промити під проточною водою. Опустити в раніше приготовлений винний маринад терпуг. 2 головки ріпчастої цибулі середнього розміру почистити, порізати тонкими півкільцями, закинути до риби. Залишити маринуватися на 1 годину. Бажано, щоб риба була вся занурена в рідині. Якщо не вся в маринаді – перевертайте її періодично.
Розігріти на сковороді на середньому вогні 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажити рибу на олії з обох сторін по 3 хвилини з кожного. Мені заздалегідь, рибу довелося розрізати навпіл. Якщо ви будете її запікати, можна філе не нарізати, а готувати цілим.
Ось маринована цибулька. Всі півкільця повинні бути розділені.
Обсмажити цибулю (без маринаду) на вершковому маслі до м’якості (щоб цибуля стала швидше м’якше і не встиг згоріти, можна додати щіпку солі). В кінці додати рубану петрушку, перемішати, через 20 – 30 секунд вимкнути вогонь.
На тарілку вилити трохи вершків. Викласти шматочок смаженого філе терпуга. На рибу викласти мариновану смажену цибулю з зеленню. Накрити другим шматочком риби. Прикрасити страву листочком петрушки і перцями. Подавати смажену мариновану рибу до столу. Приємного апетиту!