Маринована риба смажена з цибулею у вершках

Маринована риба смажена з цибулею у вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий маринад можна використовувати не тільки для маринування філе сирої риби, яку в подальшому будемо смажити, але і для риби, яку будемо запікати. Він підкреслить смак риби і додасть особливу пікантність!

Приготувати маринад для риби і цибулі. У велику миску налити 100 мл оцту з білого вина, 4 столові ложки оливкової олії, додати 1 столову ложку сухого базиліка, 2 зубчики дрібно рубаного часнику, 1 – 2 штучки лаврового листа, солі за смаком, суміш з 5-ти перців (трохи за бажанням). Тепер у приготовлену суміш влити 1 склянку білого сухого вина.

Рибу розморозити (якщо це необхідно), гарненько промити під проточною водою. Опустити в раніше приготовлений винний маринад терпуг. 2 головки ріпчастої цибулі середнього розміру почистити, порізати тонкими півкільцями, закинути до риби. Залишити маринуватися на 1 годину. Бажано, щоб риба була вся занурена в рідині. Якщо не вся в маринаді – перевертайте її періодично.

Розігріти на сковороді на середньому вогні 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажити рибу на олії з обох сторін по 3 хвилини з кожного. Мені заздалегідь, рибу довелося розрізати навпіл. Якщо ви будете її запікати, можна філе не нарізати, а готувати цілим.

Ось маринована цибулька. Всі півкільця повинні бути розділені.

Обсмажити цибулю (без маринаду) на вершковому маслі до м’якості (щоб цибуля стала швидше м’якше і не встиг згоріти, можна додати щіпку солі). В кінці додати рубану петрушку, перемішати, через 20 – 30 секунд вимкнути вогонь.

На тарілку вилити трохи вершків. Викласти шматочок смаженого філе терпуга. На рибу викласти мариновану смажену цибулю з зеленню. Накрити другим шматочком риби. Прикрасити страву листочком петрушки і перцями. Подавати смажену мариновану рибу до столу. Приємного апетиту!