Маринована сьомга смажена з овочами по-китайськи

Маринована сьомга смажена з овочами по-китайськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Любителям східної кухні рекомендується звернути увагу на рецепт сьомги з овочами по-китайськи.

Інгредієнти

філе сьомги без кісточок – близько 350 г
чилі соус солодкий – 15 мл
приправа для рибних страв – за смаком
олія кунжутна для маринаду і обжарювання – за смаком
соус гранатовий – 10 мл
соус соєвий густий – 12 мл
молодий цукіні або кабачок невеликого розміру – одна штука
молода картопля – одна штука
брокколі – 1/2 качана
болгарський перець – одна штука
морська сіль тонкомолота – за смаком

Як приготувати Маринована сьомга смажена з овочами по-китайськи

Сьомга з овочами по-китайськи – блюдо, яке тане в роті. Підійде і для обіду, для вечері…

Покроковий рецепт

Для початку слід приготувати спеціальний маринад для всіх овочів з списку, а також для риби. В якійсь глибокій ємності з’єднати ароматне кунжутне масло (одна ст. ложка) зі спеціями для рибних страв.

Влити соєвий, гранатовий і чилі соус, насипати за смаком сіль. Збити все до отримання абсолютно однорідної суміші.

Підготувати пластиковий контейнер, покласти в нього рибне філе, розділене на два шматки, влити раніше приготований маринад.

Закрити контейнер кришкою і залишити сьомгу маринуватися в приготовленої суміші.

У цей час необхідно підготувати овочі. Молода картопля добре промити, нарізати на 4-6 частин. Броколі розділити на суцвіття. Цукіні нарізати на частини смужками. Болгарський перець (можна взяти різних кольорів) почистити, видалити насіння і плодоніжку, нарізати соломкою.

Після цього підготувати сковорідку, прогріти в ній трохи кунжутного масла, обсмажити в ньому з обох сторін мариноване філе сьомги.

Підготувати сотейник середнього розміру, прогріти в ньому трохи кунжутного масла, додати нарізані овочі. Обсмажувати їх протягом п’яти хвилин при періодичному помішуванні на самому сильному вогні.

Додати в сотейник залишки гранатового маринаду, насипати нарізані пір’я часнику, при частому помішуванні прогрівати овочі ще хвилин п’ять.

Підготувати велику плоску тарілку, викласти на неї обсмажені шматки сьомги, поруч розкласти овочі. Подавати блюдо, приготовлене по-китайськи, в теплому вигляді.