Перш, ніж приступити до приготування ароматного рибного блюда, потрібно попередньо потримати форель в спеціальному грейпфрутовом маринаді, завдяки якому риба вийде більш ароматною і дуже соковитою.
Інгредієнти
філе форелі – 800 г | |
часник – пару зубчиків | |
суміш з будь-яких пряних трав – 1 ч. ложка наприклад, прованських або італійських | |
лимон – 1 шт. | |
невеликий червоний грейпфрут – одна штука | |
тонкомолотий перець лимонний – чверть ч. ложки | |
свіжа зелень рубана – дві ст. ложки з гіркою | |
морська сіль крупномолотая – за смаком | |
ароматне масло оливкове – півтори ст. ложки |
Цей рецепт підійде для зайнятих мам або для домогосподарок, що чекають гостей.
Як ще скоротити час готування?
-Якщо у вас зовсім не багато часу, можна запікати рибу не великим шматком, а маленькими, риба приготується швидше.
-При мариновке риби не ставте її в холодильник. В теплі риба швидше промаринується.
Покроковий рецепт
Насамперед, необхідно приготувати особливий маринад для форелі, а для цього в контейнері слід з’єднати свіжовичавлений грейпфрутовий сік з меленим перцем, сушеними травами, маслом і сіллю.
Почистити часник, дрібненько посікти або видавити через чеснокодавку. Зелень дрібно порубати. Часник і зелень закинути в маринад. Усі ці компоненти інтенсивно перемішати виделкою до розчинення солі.
Потім потрібно промити в прохолодній воді велике філе форелі, перекласти рибу на паперовий рушник і гарненько підсушити. Далі необхідно видалити всі самі великі кісточки. (Якщо ви поспішаєте, можна запікати рибу не великим шматком, а маленькими, риба приготується швидше). У цьому випадку, на цьому етапі рибне філе наріжте на чотири-шість порційних шматка.
Перекласти цілу або нарізану форель в контейнер з грейпфрутовим маринадом, закрити ємність кришкою і прибрати його в холодильник або якесь інше прохолодне місце приблизно на годину.
Включити духовку, виставити температуру 180 градусів. Підготувати деко, розстелити на ньому фольгу. Збризнути оливковою олією фольгу і викласти на неї рибне філе форелі. (Зелень і часник можна викласти з маринаду і викласти на рибку).
Лимон помити, порізати навпіл і нарізати скибочками. Викласти лимон на форель або поруч. Загорнути рибне філе фольгою і поставити в духовку на 30-40 хвилин або до готовності (залежно від розміру риби).
Готову рибу краще трохи остудити, потім різати. Подавати ароматну форель з будь-яким овочевим гарніром до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!