Мариновані шампіньйони з зеленню і часником – пікантна закуска швидкого приготування!
Інгредієнти
Цукор – 1 літр | |
Лимонна кислота – 1 ст. л. | |
Лавровий лист – 3 шт. | |
Часник – 1/2 головки | |
Петрушка пучок | |
Печериці – 1 кг | |
Суміш перців – за смаком | |
Гірчичні зерна – за смаком | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
Мариновані печериці по-італійськи – пікантна закуска з часниковим ароматом і тонким шлейфом прянощів та зелені. Страв смачне, ароматне і дуже швидке в приготуванні. Це дуже легка закуска з доступних інгредієнтів, яку можна приготувати за кілька годин до святкового застілля.
Покроковий рецепт
Гриби промити, нарізати на четвертинки разом з цибулею і морквою. Залити водою і довести суміш до кипіння. Додати лимонну кислоту і сіль за смаком.
Через п’ять хвилин всипати лист лавра і цукор. Варити гриби ще хвилину.
Додати до печерицям спеції. Варіанти спецій можуть бути самими різними – які ви любите. Варити гриби 1 хвилину, зняти з вогню. Залишити остигати до температури 45 градусів.
Тим часом, потрібно змішати рослинне масло з подрібненим часником і подрібненою петрушкою. Викласти гриби в банку, переслоив часниковою заправкою. Залити гриби маринадом і остудити закуску до кімнатної температури. Після, відправити блюдо в холодильник на годину.
Спробувати гриби на смак, за бажанням додати оцту або цукру – опціонально. Викласти закуску в тарілку і подавати.
Такі грибочки виходять хрусткими, пружними і дуже пікантними. Закуска швидко маринується і не вимагає настоювання в холоді всю ніч. Мариновані печериці ідеально поєднуються з багатьма гарнірами і м’ясними стравами. Приємного апетиту!