Мариновані гриби по-італійськи

Мариновані гриби по-італійськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мариновані шампіньйони з зеленню і часником – пікантна закуска швидкого приготування!

Інгредієнти

Цукор – 1 літр
Лимонна кислота – 1 ст. л.
Лавровий лист – 3 шт.
Часник – 1/2 головки
Петрушка пучок
Печериці – 1 кг
Суміш перців – за смаком
Гірчичні зерна – за смаком
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Коріандр – 1 ч. л.
Масло рослинне – 3 ст. л.

Як приготувати Мариновані гриби по-італійськи

Мариновані печериці по-італійськи – пікантна закуска з часниковим ароматом і тонким шлейфом прянощів та зелені. Страв смачне, ароматне і дуже швидке в приготуванні. Це дуже легка закуска з доступних інгредієнтів, яку можна приготувати за кілька годин до святкового застілля.

Покроковий рецепт

Гриби промити, нарізати на четвертинки разом з цибулею і морквою. Залити водою і довести суміш до кипіння. Додати лимонну кислоту і сіль за смаком.

Через п’ять хвилин всипати лист лавра і цукор. Варити гриби ще хвилину.

Додати до печерицям спеції. Варіанти спецій можуть бути самими різними – які ви любите. Варити гриби 1 хвилину, зняти з вогню. Залишити остигати до температури 45 градусів.

Тим часом, потрібно змішати рослинне масло з подрібненим часником і подрібненою петрушкою. Викласти гриби в банку, переслоив часниковою заправкою. Залити гриби маринадом і остудити закуску до кімнатної температури. Після, відправити блюдо в холодильник на годину.

Спробувати гриби на смак, за бажанням додати оцту або цукру – опціонально. Викласти закуску в тарілку і подавати.

Такі грибочки виходять хрусткими, пружними і дуже пікантними. Закуска швидко маринується і не вимагає настоювання в холоді всю ніч. Мариновані печериці ідеально поєднуються з багатьма гарнірами і м’ясними стравами. Приємного апетиту!