Забудьте про придбаних у магазині мариновані огірочки! Приготувати власні консервовані огірки набагато смачніше і зовсім не важко
Інгредієнти
огірки невеликого розміру – 1 кг | |
великої морської солі – 85 г | |
чорного перцю – 1 столова ложка | |
насіння коріандру – 1 столова ложка | |
жовтої гірчиці – 1 столова ложка | |
гвоздика – 10 шт. | |
сушених пластівців чилі – щіпка (за бажанням) | |
лаврових листа – 2 шт. | |
білого винного оцту – 700 мл | |
білого цукру – 100 г | |
кріп – кілька гілочок |
Поради:
-Вимийте банки і кришки в гарячій мильній воді, промийте. Потім поставте банки на деко і приберіть їх в теплу духовку на 10 хвилин або до повного висихання.
-Якщо ви хочете використовувати гумові ущільнення, воронки, ковші або ложки, стерилізуйте всі. Все обладнання повинно бути чистим!
-Щоб мариновані огірки зберігалися в банку, оцет повинен мати не менше 6%. Біле вино і солодовий оцет складають 6%, але яблучний оцет має дещо нижчу кислотність, тому більше підходить для чатні.
-Не використовуйте дрібну кухонну сіль для маринування, так як вона може зробити воду каламутною. Беріть сіль з великими кристалами.
-Залиште кілька сантиметрів вільного простору у верхній частині банки, коли будете заливати маринадом. Переконайтеся, що всі овочі покриті оцтом.
-Зберігатися ці мариновані огірки повинні в прохолодному місці (не в холодильнику або льосі).
Покроковий рецепт
Огірки гарненько промити, нарізати уздовж паличками. Викласти огірки у велику миску і присипати шаром крупної солі. Накрити кришкою і залишити на ніч.
Вранці злити розсіл і потім промити огірки.
Щоб приготувати мариновану засолення покладіть всі сухі спеції у невеликого розміру каструлю. Нагрійте все на слабкому вогні, поки вони не почнуть пахнути. Додайте сушені пластівці чилі останніми.
Додайте оцет і цукром, дайте йому розчинитися і доведіть до кипіння. Додайте гілочки кропу.
Покладіть палички огірків в чисті банки, залийте гарячим оцтовим маринадом і закрийте банки. Огірочки готові до вживання через 2 тижні. Зберігати такого засолу огірки потрібно в холодильнику.