Мариновані огірки (на зиму)

Мариновані огірки (на зиму) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Забудьте про придбаних у магазині мариновані огірочки! Приготувати власні консервовані огірки набагато смачніше і зовсім не важко

Інгредієнти

огірки невеликого розміру – 1 кг
великої морської солі – 85 г
чорного перцю – 1 столова ложка
насіння коріандру – 1 столова ложка
жовтої гірчиці – 1 столова ложка
гвоздика – 10 шт.
сушених пластівців чилі – щіпка (за бажанням)
лаврових листа – 2 шт.
білого винного оцту – 700 мл
білого цукру – 100 г
кріп – кілька гілочок

Як приготувати Мариновані огірки (на зиму)

Поради:
-Вимийте банки і кришки в гарячій мильній воді, промийте. Потім поставте банки на деко і приберіть їх в теплу духовку на 10 хвилин або до повного висихання.

-Якщо ви хочете використовувати гумові ущільнення, воронки, ковші або ложки, стерилізуйте всі. Все обладнання повинно бути чистим!

-Щоб мариновані огірки зберігалися в банку, оцет повинен мати не менше 6%. Біле вино і солодовий оцет складають 6%, але яблучний оцет має дещо нижчу кислотність, тому більше підходить для чатні.

-Не використовуйте дрібну кухонну сіль для маринування, так як вона може зробити воду каламутною. Беріть сіль з великими кристалами.

-Залиште кілька сантиметрів вільного простору у верхній частині банки, коли будете заливати маринадом. Переконайтеся, що всі овочі покриті оцтом.

-Зберігатися ці мариновані огірки повинні в прохолодному місці (не в холодильнику або льосі).

Покроковий рецепт

Огірки гарненько промити, нарізати уздовж паличками. Викласти огірки у велику миску і присипати шаром крупної солі. Накрити кришкою і залишити на ніч.

Вранці злити розсіл і потім промити огірки.

Щоб приготувати мариновану засолення покладіть всі сухі спеції у невеликого розміру каструлю. Нагрійте все на слабкому вогні, поки вони не почнуть пахнути. Додайте сушені пластівці чилі останніми.
Додайте оцет і цукром, дайте йому розчинитися і доведіть до кипіння. Додайте гілочки кропу.

Покладіть палички огірків в чисті банки, залийте гарячим оцтовим маринадом і закрийте банки. Огірочки готові до вживання через 2 тижні. Зберігати такого засолу огірки потрібно в холодильнику.