Рецепт не складний,томати виходять смачними.Можна в такий заливці робити овочеві асорті.
Інгредієнти
томати – 0, 5 кг | |
перець солодкий – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
ческно – 2 зубчики | |
сіль – 3.3 чайних ложки | |
цукор – 3.3 столових ложки | |
лимон. кислота – 0,5 чайної ложки | |
лавровий лист – 1 шт | |
гвоздика – 1 шт | |
перець горошком – 2 шт | |
насіння кропу – 1 щіпка | |
вода – 1.1 л |
В цьому маринаді виходять дуже смачні помідори і асорті з овочів.У банки до томатів можна покласти кабачки,цвітну капусту,огірки.Всі овочі виходять дуже смачними,навіть цибулю і часник.Всі пропорції дані на банку 1,5 літра. Я робила відразу дві баночки тому дані фотографії відразу двох баночок.
Покроковий рецепт
Ретельно вимиємо помідори,у мене два сорти,чорний мавр і просто дрібні червоні.Я роблю дві баночки відразу.
Вимиємо, почистимо і поріжемо солодкий перець і моркву.
Почистимо і вимиємо ріпчасту цибулю і часник, в мене цибулю сорту сімейка тому дрібний.Можна використовувати звичайний ріпчаста,тільки розрізати його на четвертинки.
Всі овочі кладемо в простерилізовані банки.
Банки заливаємо окропом і накриваємо простерилизованными кришками.Залишаємо на 10 хвилин.Потім воду зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо і залишаємо овочі овочі на 10 хвилин.
Потім робимо останню заливку.Воду з овочів знову зливаємо в каструлю,додаємо насіння кропу, перець горошком,гвоздику,лавровий лист, кип’ятимо хвилин 10,додаємо сіль,цукор ,лимонну кислоту,даємо прокипіти і заливаємо в банки під саме горлечко,відразу ж закатуємо.Я ставлю перевернутими на кришки під ковдру., поки не охолонуть.Ну ось і все помідори готові.