Мигдально-шоколадний пиріг з білків

Мигдально-шоколадний пиріг з білків – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Всі готуватися, досить таки швидко, тому можна і навіть потрібно заздалегідь розігріти духовку до 110 градусів (щоб готові збиті білки просто так не стояли і не осідали).

1 кубик шоколаду і 5-7 мигдалин порубати ножем, відкласти (це для посипання зверху). Решті шоколад натерти на дрібній тертці, мигдаль змолоти блендером. Відкласти в сторону.

Міксером в чаші збити білки на середній швидкості (чаша повинна бути сухою і не жирною, так як найменше попадання жиру в білки призводить до плачевних результатів, білки не збиваються). Лопатки міксера так само повинні бути сухими. Чашу беріть побільше, так як при збиванні білки збільшуються в 7-10 разів. Для кращого збивання білків можна додати щіпку солі або кілька крапель лимона. А можна стінки посуду натерти часточкою лимона. Якщо білки все ж не збиваються, опустіть посуд з білками в холодну воду, продовжуючи збивати (звичайно, потрібно стежити, щоб вода в них не потрапила). Не намагайтеся збивати одночасно велику кількість білків (я збиваю одночасно 2-3). Холодні білки легше збиваються, але містять менше повітря і більш щільні. До того ж збитий холодний білок швидше втрачає форму і швидше осідає. Для збивання білків блендер або вилка не підійде, потрібен саме міксер.

Додати 150 г цукру і збити до міцних піків вже на високих швидкостях (3 білка курячих я збиваю приблизно 10-12 хвилин).

Додати ванілін або ванільний цукор і мелений мигдаль. Акуратно і дуже ніжно перемішати (ніжність в даному випадку вкрай необхідна, так як білки можуть просто впасти).

Всипати тертий шоколад, так само акуратно перемішати.

Деко вистелити пергаментним папером. Білкову масу у вигляді кола викласти на деко (розміром з велику плоску тарілку), розрівняти.

Зверху посипати рубаним мигдалем і шоколадом. Поставити в розігріту! духовку на 1,5 години.

Мигдально-шоколадний пиріг з білків готовий!
Приємного чаювання!