Морська риба повинна бути в раціоні людини, хоча б 2 рази в тиждень – вона несе велику користь для здоров’я та краси. Минтай, дуже корисна риба, а різноманітні страви з неї смачні і ароматні.
Інгредієнти
філе минтая – 500 г | |
борошно – 1 ст для панірування | |
борошно – 3 ст. л. для кляру | |
яйце – 2 шт. | |
молоко – 3 ст. л. | |
соняшникова (оливкова) олія – 4 ст. л. | |
сіль – пів ч. л. | |
перець мелений – щіпка | |
зелень – за смаком | |
цибулю (не обов’язково), за бажанням для прикраси страви не обов’язково |
Щоб рибні страви не приїдалися” в щотижневому меню, їх потрібно готувати різноманітно. Є багато рецептів приготування страв з рибою і морепродуктами, один з таких минтай в клярі. М’ясо цього морського мешканця, ніжне, багате вітамінами і мікроелементами (в тому числі важливим для організму йодом), легко засвоюється організмом, насичуючи його цінним білком. Та й ціна на продукт досить лояльна і доступна багатьом гурманам.
Кляр – це рідке тісто, в якому вмочують продукти перед смаженням, що б вони зберігали соковитість в середині, а зверху вийшла рум’яна хрустка скориночка. Минтай в ньому готується просто і швидко і часто виручає хазяєчок, які замислюються чим порадувати домочадців, пригостити гостей або урізноманітнити святковий стіл.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти. Свіжоморожене філе минтая розморозити, помити і порізати на порційні шматочки. Можна використовувати тушку минтая, з нею проробити ті ж самі маніпуляції. М’якоть все ж, практичніше, так як взагалі не має кісток. Взяти дрібку солі і рівномірно розподілити по всім кусочкам.
Тепер приготуємо тісто, для цього потрібно вбити в тарілку 2 яйця і добре розмішати до однорідної консистенції. Додаємо сіль, молоко, борошно і ще раз добре перемішуємо. Додаємо щіпку меленого перцю і готово.
Для обжарювання рибного м’яса, потрібна мука і тісто. Спочатку поставимо сковороду на вогонь і наллємо соняшникової (можна оливкової) олії. Філе спочатку потрібно обваляти в борошні – струсити, потім повністю змочити у клярі і викладати на розігріту сковорідку, обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.
Подрумяненное філе потрібно викласти на серветку, вона вбере зайвий жир. Якщо ви любите цибулю, можна порізати півкільцями половину цибулини, обсмажити на середньому вогні до легкого рум’янцю і злегка посипати шматочки готової риби.
Після цього можна починати трапезу, отримуючи задоволення від смачної страви.