Рецепт ніжного страви зі сметанним соусом і хрусткими овочами.
Інгредієнти
Минтай – 1 кг | |
Сметана – 200гр | |
Зелень – 100гр | |
Зелений горошок – 1 банку | |
Кукурудза – 1 банку | |
Морква – 4шт | |
Цибуля – 2шт | |
Болгарський перець – 2шт | |
Квасоля стручкова – 400гр | |
Приправи, спеції, сіль – за смаком | |
Оливкова масло – 50гр |
Простий, швидкий спосіб приготування минтая на овочевій подушці. Блюдо виходить дієтичним, ніжним і смачним завдяки сметанному соусу.
Покроковий рецепт
Розморожування при кімнатній температурі випливає основний крок – очищення риби. Це займає найбільший часовий проміжок. Близько півгодини потрібно для того, щоб з допомогою терки видалити луску, ретельно промити і нарізати тушку на стейки.
У великій ємності змішуємо сметану, зелень, сіль і приправи. Витираємо серветкою рибу, видаляючи рідина. Добре перемішуємо рибу в соусі і залишаємо в такому вигляді в холодильнику на 20 хвилин.
В цей час займаємося підготовкою овочів. Змішуємо кукурудзу, горошок, стручкову квасолю, нарізаний болгарський перець, терту моркву і дрібно рубаний лук. Перемішуємо зі сметанним соусом, до складу якого входять сметана, спеції, приправи, сіль, зелень.
Змащуємо оливковою олією деко викладаємо подушку з овочів, зверху викладаємо стейки з минтая, заздалегідь маринувалися в холодильнику. Щедро поливаємо все соусом зі сметани.
У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко, процес приготування запеченого минтая буде триває близько півгодини. Через 30 хвилин варто перевірити ступінь готовності, і дотримати рибу ще хвилин 15, якщо вона не буде готове. Готову страву можна подавати до столу!