Підготуємо головні інгредієнти нашого страви: борошно, яйця та рідина, яка є в будинку. Можливі варіанти: від кефіру млинці більш ситні, від молока більш ніжні, з водою теж є – але не залишайте на ранок!)) По можливості – використовуємо те, що є.
У борошно відразу додаємо сіль, цукор, ту ж додаємо яйця. Вливаємо 3 склянки наявної рідини, бажано все-таки молочної))Ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто виходить досить рідке. Перед випіканням додаємо лимонну кислоту. Ретельно розмішуємо. Далі в тісто гашену соду додаємо, акуратно перемішуємо.
На розпечену сковороду капаємо соняшникова олія (перед кожним млинцем!) і випікаємо до утворення скоринки приблизно 1 хвилини з кожного боку.
Готові млинці викладаємо на тарілку і кожен змащуємо вершковим маслом.
Млинці виходять щільні, ситні, вистачає всім на сніданок. Дуже смачно зі згущеним молоком! Хоча з варенням чи сметаною не гірше. Приємного апетиту!