Млинці, фаршировані морепродуктів

Млинці, фаршировані морепродуктів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Масляна – це не одноденний свято. Масляна тривати цілий тиждень і весь тиждень заведено веселитися, гуляти і смачно їсти, відклавши всі справи до Великого посту. Назва «Масляна» походить від церковного календаря. Так як Масляна святкується в останній тиждень перед Великим Постом, дозволяється їсти вершкове масло, різні молочні, рибні продукти. У православній церкві цей тиждень ще іменується «сирної».

Дні масляної варіюються залежно від Великого посту. В цьому році Широка масляна потрапляє на 17 березня в неділю. Неділя – вважається прощеною днем. Якщо Ви когось образили або комусь насолили, з заходом сонця потрібно ходити по домівках і просити прощення. У знак вибачення помирившимся покладається поцілуватися або у відповідь вимовити «Бог простить». Стіл в недільний день рясно накривається і їсти в цей день можна все, що завгодно, за винятком м’ясних продуктів. Все це буде завтра, а сьогодні, в суботу у нас “зовичні посиденьки”. Черга прийшов готувати невісткам 🙂 і запрошувати до себе сестер чоловіка.

Для різноманітності млинцевого столу пропоную Вам приготувати млинці, фаршировані креветками і крабовими паличками. Для фарширування таких млинців чудово підійдуть товсті млинці діаметром близько 10 див. Товсті млинці можна спекти на основі кефіру, додавши трохи більша кількості борошна, ніж за рецептом. Якщо не хочеться возитися, і піч маленькі млинчики, використовуйте начинку з морепродуктів для своїх звичайних млинців. Така начинка дозволить урізноманітнити вже приїлися, до кінця тижня, млинці :-).

Покроковий рецепт