Ажурні млинці в дірочку
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 2 склянки | |
Кефір – 2 склянки | |
Окріп – 0,5 склянки | |
Масло рослинне – 4 ст. ложки | |
Цукру – 4 ст човни | |
Сіль – Щіпка | |
Сода – 0,5 чайної ложки |
Доброго часу доби! Сьогодні пропоную Вам приготувати млинці за рецептом нашої сім’ї. Цей рецепт простий з точки зору виконання і універсальний за смаком – млинці можна їсти з солодкими топінгами або робити різноманітні начинки (м’ясні, грибні, сир із шинкою, сирні і т. д.) Для мене, прівереди, інші рецепти не підходили, так млинці виходили недостатньо еластичними, або недостатньо красивими(мені подобаються ажурні, тонкі млинці в дірочку). Так ось за цим рецептом, гарантую, з першого разу вийдуть відмінні млинці.
Покроковий рецепт
Приготувати інгредієнти кімнатної температури.
У глибоку ємність влити кефір кімнатної температури. Ввести просіяне борошно, додати яйця, збити віночком для тіста. Додати цукру і сіль, знову збити віночком.
Підготувати склянку окропу, кинути в нього соду, перемішати і швидко влити в ємність з тістом. Ретельно перемішати і залишити на 5-10 хв.
У цей час підготувати сковорідку – краще брати чавунну або антипригарну сковороду з товстим дном. Але за великим рахунком підійде будь-яка. Сковороду прогрузить добре на сильному вогні, змастити маслом і перед вливання тіста зробити під нею середній вогонь(середню температуру для електричних плит). Тісто відпочило, додаємо в нього рослинне масло, можна випікати. Перед першим млинцем рекомендую змастити поверхню один раз сковорідки невеликою кількістю олії, далі непотрібно.
Приємного апетиту, сподіваюся у Вас все вийде і цей рецепт буде передаватися з покоління в покоління, як і в нашій родині.