Смачні млинці, у складі яких використовуються курячі яйця і майонез, стануть прекрасним варіантом для ранкового або вечірнього перекусу. Простий рецепт освоїть навіть починаюча господиня.
Інгредієнти
Яйця курячі – 2-3 штуки | |
Майонез – 3 столові ложки | |
Цукор – 1,5 столових ложки | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Вода – 400 мл | |
Борошно – 1 склянка з гіркою | |
Рослинна олія – 4 столові ложки |
Існує кілька способів приготувати апетитні млинчики, які, часом, відрізняються і за способом замісу тіста, і за складом потрібних інгредієнтів.
Так, у нашому кулінарному рецепті основними продуктами є курячі яйця і майонез (жирність значення не має, можна використовувати той, який є у вас в продуктових запасниках). Поєднання цих продуктових компонентів дозволяє на виході отримати одночасно і апетитні, і ситні млинці.
Зручніше замішувати тісто для таких домашніх блінков під місткою плашці, допомагаючи перемішувати введені інгредієнти міксером або ж простим ручним віночком. Що стосується сковороди, краще взяти вже «перевірену» блинницу, тоді навіть перший млинець у вас вийде не «комом». Перевертати млинці на майонезі і курячих яйцях краще спеціальної тонкої лопаткою, поддевом їх з боку.
Крім того, для випічки потрібна буде невелика казанок для викладки тесту на сковороду. Отже, знайомимося з інгредієнтами для млинцевого тесту і відміряє потрібну кількість згідно з наданим списком.
Покроковий рецепт
Першим інгредієнтом відправляємо в плашку заявлена кількість курячих яєць. Якщо яйця дрібні, то можна додати ще одне. Слідом за курячими яйцями відправляємо в плашку будь майонез.
Підсипаємо до курячим яйцям і майонезу від 1,5 до 2-х столових ложок цукрового піску і приблизно чайну ложку солі.
Тепер потрібно введені продукти перемішати так, щоб вийшла однорідна маса. Для процесу використовуємо, як вже було сказано, міксер або віночок.
В отриману солодку суміш з яєць і майонезу вливаємо воду. Зверніть увагу, що вода повинна кип’яченої і охолодженої (загалом, кімнатної температури). Знову відразу перемішуємо інгредієнти.
Настав час підсипати муку. Настійно рекомендується в суміш борошно просіяти. Цей процес тільки покращити смакові якості готових млинчиків, адже борошно насичується киснем. Борошно додаємо невеликими частинами. Не забуваємо зразу вмішувати борошно в суміш.
Тісто для млинців готово, але ми ще додамо в нього 3 (або трохи більше) столових ложок рослинного масла. Ще перемішуємо ингердиенты.
Грунтовно розігріваємо сковорідку для випічки млинців. Перед тим, як вилити на сковороду першу порцію млинцевого тіста, змащуємо її жиром (маслом). Ополоники зачерпываем тісто і розподіляємо його по поверхні сковороду. Млинці на майонезі і курячих яйцях випікаємо на помірному вогні приблизно по одній хвилинки з кожного боку.
Домашні млинці готові, подаємо їх до столу, доповнивши вершковим маслом, сметаною, солодким джемом або варенням. Приємної трапези!