Млинці на молоці з яблуками та корицею

Млинці на молоці з яблуками і корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Млинці можуть готуватися на молоці, кефірі, сироватці і просто, на воді. А так само можна брати за основу молоко і воду. Саме такий рецепт ми сьогодні і будемо готувати.

Покроковий рецепт

Рецепт приготування млинців на молоці +вода мені особисто дуже подобається, так як млинці виходять тоненькі, м’які і універсальні – підходять під будь-яку начинку (будь то м’ясо, сир або фрукти). Приступаємо до приготування.

Для приготування тіста яйця збиваємо з цукром і розтираємо, додаємо молоко і воду, збиваємо. Можна і міксером або блендером, але мені подобається саме віночком. Сухі інгредієнти: борошно, сіль змішуємо окремо і потім всипаємо в молоку. Продовжуємо збивати до однорідної маси. Дві столові ложки рослинної олії наливаємо на розігріту сковорідку, сильно нагріваємо. Розігріте масло виливаємо в готове тісто і продовжуємо збивати ще з хвилину, півтори.
Даємо тісту постояти хвилин 15-20.

Потім випікаємо млинці.

Для начинки беремо яблука, олію, цукор і корицю. Для мене це зимовий, святковий варіант млинців, так як саме таку начинку я готую для штруделя на різдво.

Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину, режим кубиками.


На розігріту сковороду кладемо масло, потім яблука і цукор. Додаємо пакетик ванільного цукру або корицю, кому, що більше подобається. Я додала корицю. Тушкуємо яблука на середньому вогні, поки дно сковороди стане майже сухим.

Формуємо святкову подання цього десерту. Теплі млинці звертаємо трубочкою, не туго і викладаємо у формі кільце на плоску тарілку. Кожне колечко заповнюємо начинкою з яблук і кориці. Робимо порційно. Це можуть бути два млинчика або три. Поливаємо зверху розтопленим шоколадом, додаємо листочок м’яти.

Рекомендую приготувати млинці з яблуками +кориця і подати гостям в такому виконанні.

Приємного апетиту!