Молдавські пиріжки (Вэрзэре) з картоплею і потрошками

Молдавські пиріжки (Вэрзэре) з картоплею і потрошками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Готувати пиріжки я починаю з начинки, хоч по правильності краще почати з тесту і дати йому відпочити, але сьогодні я роблю саме так. В першу чергу я ставлю варити сердечка, шлуночки і печінку, адже ці інгредієнти потрібно готувати довго, щоб вони були м’якими. Печінка готується значно швидше, тому її виймаємо раніше. Паралельно ставимо отвариваться картоплю і обсмажуватися порізану цибулю.



Вистиглі я подрібнюю в блендері, картопля мну в пюре, все це змішую, додаю обсмажену цибулю солю і перчу за смаком. Залишаю начинку остигати і приступаю до тесу.

У борошно додаємо всі інгредієнти, послідовність я не витримую, з таких продуктів тісто не може не вийде. Стіл, на якому будете місити краще не посипати борошном, масло все одно його з’їсть, краще вмочити руки і змастити стіл маслом. Воно повинно бути одним цілим і не липнути до рук. Після відправляємо в тепле місце відлежатися.





Відпочиле тісто розділяємо, зручним вам способом, на рівні кульки, це і будуть наші пиріжки. Ще раз нагадаю, борошно я не підсипаю, краще взяти рослинне масло. Кожен кульку починаю розкачати в тонкий лист, викладаю в нього начинку, начинки не шкодуємо і повертаю, як млинці.

Підготовлені пиріжки я викладаю на змащене маслом деко змащую жовтком з молоком і посипаю кунжутом. До речі, зазвичай я нічим не присипаючи, тому все залежить від Вашої фантазії. І ставлю пиріжечки в попередньо розігріту духовку 180 градусів на 25 хвилин. Але краще час готування визначати виходячи зі своєї духовки, комусь знадобиться менше часу, комусь більше. Якщо тісто зовсім тонко раскатано, то і пропечуться пиріжечки швидше.

А ось і наші красені. Приємного апетиту!